Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | Καταδικάζουμε την εμπρηστική ενέργεια στο ATHCHECKPOINT

RAINBOW FLAG

Καταδικάζουμε την εμπρηστική ενέργεια που σημειώθηκε ξημερώματα Δευτέρας 11 Μαρτίου στο ATHCHECKPOINT, κέντρο εξέτασης και συμβουλευτικής για ζητήματα HIV/AIDS και ιογενών ηπατιτίδων. Μετά την πρώτη επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής κοινότητας πέρσι, αυτή είναι η δεύτερη, κατά σειρά, επίθεση σε χώρο που στεγάζει περήφανα διαφορετικούς συνανθρώπους μας στην Αθήνα. Ο φασισμός και η βία θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι. Το μήνυμα πρέπει να είναι μαζικό και σαφές: ο φόβος δεν ταιριάζει στους ενεργούς πολίτες.

Καλούμε την Πολιτεία, σε κάθε της βαθμίδα, να μεριμνεί για ασφαλή περιβάλλοντα συνύπαρξης όλων των συμπολιτών μας και να κάνει διαρκείς παρεμβάσεις ώστε να αποκλιμακώνεται η βία.

Η PRAKSIS θα βαδίσει και φέτος αποφασιστικά στον περίπατο κατά των διακρίσεων και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα όσων βάλλονται και περιθωριοποιούνται.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play