Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

PRAKSIS - HOSTING HOUSEHOLDS

PRAKSIS - HOSTING HOUSEHOLDS

 

Η PRAKSIS υλοποιεί το πρόγραμμα “Hosting Households”, το οποίο αποσκοπεί στην προσωρινή φιλοξενία των υπηκόων τρίτων χωρών που αιτούνται μετεγκατάσταση σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα από πρόσωπα ή οικογένειες που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον Νομό Αττικής.


To Πρόγραμμα ενθαρρύνει τη συμμετοχή τόσο των Ελλήνων Πολιτών αλλά και μεταναστών / προσφύγων που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Από το πρόγραμμα προβλέπεται η παροχή διερμηνείας , ψυχοκοινωνικής στήριξης και μερική οικονομική υποστήριξη ώστε να μην επιβαρυνθούν τα πρόσωπα ή οι οικογένειες που παρέχουν την φιλοξενία.
Η οικονομική αυτή στήριξη/ενίσχυση συνοπτικά περιλαμβάνει: κάλυψη ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, θέρμανση), wi-fi, διατακτικές σίτισης, πυρασφάλεια.


Για περισσότερες πληροφορίες ή και για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα: Μώλου Μαρία, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 5244574-6


Το πρόγραμμα Hosting Households χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR)

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play