Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η PRAKSIS σε εκδήλωση του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων για τις εξελίξεις στο άσυλο

 

42147884 2107506189284176 2147752985399132160 n

 

Η PRAKSIS σε εκδήλωση του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων για τις εξελίξεις στο άσυλο


Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων για τις εξελίξεις στο άσυλο τόσο σε επίπεδο νομικό όσο και σε επίπεδο πολιτικό. Η Γεωργία Σπυροπούλου, εκπροσωπώντας τον Δημήτρη Χριστόπουλο που δεν κατάφερε να παραστεί, εξήγησε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αυτές εκτυλίχθησαν μετά το summit των ηγετών της ΕΕ το καλοκαίρι. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες μικρές αλλαγές που περιλάμβανε ο νέος νόμος για το Μεταναστευτικό και τα σημεία που οι κοινότητες πρέπει να προσέξουν.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν η Μαριανέλλα Κλώκα από την PRAKSIS, δίνοντας έμφαση στο ρόλο των οργανώσεων σε ζητήματα διεκδίκησης δικαιωμάτων στο προσφυγικό και ο Ζαν Ντιντιέ που εξήγησε τι κάνουν οι ίδιες οι κοινότητες προσφύγων και πώς μπορούν θετικότερα να ανεβάσουν με τη σειρά τους τις διεκδικήσεις.

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από το κοινό κυρίως για νομικά ζητήματα. Ως συμπέρασμα από τη συζήτηση προέκυψε ότι είναι πολύ σημαντικές αυτές οι συναντήσεις μεταξύ ειδικών, κοινοτήτων και οργανώσεων γιατί διασαφηνίζουν τους ρόλους και τις δυνατότητες παρεμβάσεων που κάθε τομέας έχει. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play