ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Με διεπιστημονική ομάδα ,η οποία αποτελείται από ιατρούς ,νοσηλευτές, ψυχοκοινωνικό και βοηθητικό προσωπικό και με τη χρηματοδότηση και συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) η PRAKSIS παρεμβαίνει σε χώρους φιλοξενίας και υψηλής συγκέντρωσης προσφυγικού πληθυσμού στην Β. Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα:
-Με ιατρικό και ψυχοκοινωνικό προσωπικό στα Διαβατά
-Με ψυχοκοινωνικό και βοηθητικό προσωπικό και διερμηνείς στη Ν. Καβάλα, Χέρσο, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στην Αικατερίνη στα camp της Νηρέας και στο Κτήμα Ηρακλής

Επιπλέον προσωπικό της PRAKSIS συμμετέχει μέσω της Ύπατης Αρμοστείας στη διαδικασία του Pre-Registration που υλοποιεί η Υπηρεσία Ασύλου.

 

VOUCHER PROGRAM IN THESSALONIKI

Με την χρηματοδότηση της οργάνωσης CARE από τον Ιούνιο 2016 ,υλοποιείται στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Θεσσαλονίκης της PRAKSIS, πρόγραμμα διανομής super market voucher, σε ιδιαίτερα ευάλωτες περιπτώσεις που εξυπηρετούνται στο Κέντρο Αστέγων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΟΔΕΙΩΝ

Με την χρηματοδότηση του LDS η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS από τον Ιούνιο 2016 ξεκινάει πρόγραμμα συνοδειών ασυνόδευτων ανηλίκων και ιδιαίτερα ευάλωτων περιπτώσεων προς προστατευμένους χώρους διαμονής. Προτεραιότητα δίνεται στη συνοδεία ασυνόδευτων ανηλίκων προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους , σε σύντομο χρονικό διάστημα , προς κάποιο Κέντρο Φιλοξενίας.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play