BUSINESS COACHING CENTER

 

 

BCC NEW PHOTO

 

Τι είναι το Business Coaching Center

Το PRAKSIS Business Coaching Center είναι ένα κέντρο παροχής δωρεάν επιχειρηματικής εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και business coachingσε κύκλους διάρκειας 4 μηνών, προς υποψηφίους που επιθυμούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της παροχής ολοκληρωμένης πρακτικής καθοδήγησης και προετοιμασίας ώστε ο συμμετέχον να μπορέσει να συνθέσει ένα άρτιο επιχειρηματικό σχέδιο, με το οποίο θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βιωσιμότητα της επιχείρησής του.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του PRAKSIS BCC εστιάζει στην πρακτική εφαρμογή και όχι μόνο στη θεωρία. Η μεθοδολογία που ακολουθείται ενσωματώνει τις διεθνείς τάσεις των επιχειρηματικών μοντέλων με την πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς. Απευθύνεται σε όσους έχουν μια ρεαλιστική επιχειρηματική ιδέα ή σε όσους έχουν ήδη μια επιχείρηση που χρειάζεται υποστήριξη ή σε ελεύθερους επαγγελματίες που ψάχνουν εναλλακτικές πηγές εισοδήματος

Οι συμμετέχοντες επιλέγονται μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζει:

• Τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής ιδέας
• Τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της επιχειρηματικής ιδέας
• Την επιμονή και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει το άτομο στην προοπτική του να
γίνει ελεύθερος επαγγελματίας.

 Για τη χρονική περίοδο μεταξύ του Αυγούστου 2016 και Ιανουαρίου 2018, το πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Praksis Business Coaching Center χρηματοδοτείται από τo Citi Foundation.

Στην Ελλάδα που η οικονομική κρίση ανέτρεψε την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με έντονα βιοποριστικά προβλήματα, το PRAKSIS BCC στοχεύει στο να βοηθήσει άτομα τα οποία διαθέτουν το όραμα, την επιμονή, την αφοσίωση και τις ικανότητες να «επιχειρήσουν» και θέλουν ένα δυνατό σύμμαχο στην προσπάθειά τους αυτή.

 

Η ομάδα μας

 

Το BCC προσφέρει επιχειρηματική υποστήριξη σε κύκλους διάρκειας 4 μηνών. Πιο συγκεκριμένα:
• Ομαδικά πρακτικά, στοχευμένα σεμινάρια και workshops.
• Μέχρι και 7 κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους επιχειρηματικούς συμβούλους, ώστε οι ατομικές ιδέες να γίνονται πράξη.
• Μέχρι και 7 κατ' ιδίαν ή/και ομαδικές συναντήσεις με τους business coaches για την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και τρόπων εύρυθμης λειτουργίας της ομάδας συνεργατών.

 

Η μεθοδολογία μας

Το BCC έχει αναπτύξει ένα δικό του πρακτικό μοντέλο λειτουργίας που στηρίζεται στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα μακριά από τη στείρα, θεωρητική και μονοδιάστατη εκπαίδευση, με τελικό στόχο την έναρξη ή επανεκκίνηση μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης.

 

BCC Methodology

The 4 Stages of Business Development

 

Χωρίς τίτλο 4 

 

Το μοντέλο των 4 σταδίων του BCC έχει προκύψει από την ανάλυση των αναγκών των συμμετεχόντων στο BCC παρακολουθώντας την πορεία και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις τους από την αρχή λειτουργίας του BCC.

Δείτε εδώ την περιγραφή των χαρακτηριστικών καθώς και τα πιο συνήθη παραδοτέα κάθε σταδίου.

 

Συνολικές υποχρεώσεις των συμμετεχόντων (μπορεί να διαφοροποιηθούν ανά περίπτωση):

• 14 ώρες φυσικής παρουσίας για εξατομικευμένο Business Coaching και Business Consulting
• εβδομαδιαίες παραδοτέες ασκήσεις
• Συμμετοχή στις εκπαιδευτικές ημερίδες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός κύκλου
• Τελικό παραδοτέο ανάλογα με την εκάστοτε ανάγκη του επιχειρηματία (π.χ. Βusiness plan ή Μarketing plan ή Financial plan, κ.α.).

 

Η συμμετοχή σε κάποιο από τα 4 στάδια του μοντέλου λειτουργίας του BCC είναι αποτέλεσμα της αρχικής ανάλυσης αναγκών της εκάστοτε επιχειρηματικής ιδέας και δεν έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την παρακολούθηση του αμέσως προηγούμενου σταδίου.

 

 

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Δεχόμαστε αιτήσεις για τη συμμετοχή επιχειρηματικών ιδεών στο πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τις οποίες και εντάσσουμε στη διαδικασία αξιολόγησης του επόμενου ημερολογιακά κύκλου. Ταυτόχρονα, πριν από κάθε νέο κύκλο του Προγράμματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του PRAKSIS BCC, δημοσιοποιούμε πρόσκληση ενδιαφέροντος σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και στην σελίδα του BCC στο Facebook

 Εδώ θα βρείτε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προσφέρεται κανενός είδους επιδότηση. Για έναρξη των επιχειρήσεων προσφέρεται καθοδήγηση για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και ΟΧΙ κάθε αυτή χρηματοδότηση.

 

Χορηγός                                                   Υποστηρικτής

citi foundation r rgb                                     citi logo

 

Η Crowdfunding πλατφόρμα One up

one up

Το One-up είναι μια πλατφόρμα crowd funding ή αλλιώς «συμμετοχικής χρηματοδότησης», όπου νέοι επιχειρηματίες μπορούν να ανεβάσουν την καμπάνια τους και να ζητήσουν απ το κοινό βοήθεια για να συλλέξουν κεφάλαιο εκκίνησης.

Στηρίζεται στη λογική, «ζητάω λίγα από πολλούς», γι αυτό οι δωρεές ξεκινούν από μόλις 5 ευρώ.

Το One-up είναι ένα εργαλείο της ΜΚΟ PRAKSIS και του προγράμματος Business Coaching Center, και δημιουργήθηκε για να  δώσει λύση στην ανάγκη νέων επιχειρηματιών να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αρχικό κεφάλαιο για να κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Η ΜΚΟ PRAKSIS συλλέγει τα χρήματα των δωρεών και φροντίζει για την τμηματική διάθεσή τους στους δικαιούχους, βάσει του επενδυτικού πλάνου που οι ίδιοι έχουν καταθέσει. Με αυτό τον τρόπο, και χωρίς παρακράτηση προμηθειών, εξασφαλίζουμε πως τα χρήματα που έχουν διαθέσει οι δωρητές πηγαίνουν ακριβώς για τον σκοπό που έχουν διατεθεί, μέχρι το τελευταίο ευρώ.


Η πλατφόρμα One-up λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ μέχρι σήμερα (*Αύγουστος 2016) έχει φιλοξενήσει 13 επιχειρηματικές καμπάνιες και έχει προσελκύσει 7,315 επισκέπτες από χώρες όπως η Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Κύπρος, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία και Γαλλία.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στην πλατφόρμα One-up έχουν όλοι οι απόφοιτοί του PRAKSIS Business Coaching Center οι οποίοι έχουν εκπονήσει επιτυχώς ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και νέοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν καταθέσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο στο PRAKSIS BCC, το οποίο να έχει αξιολογηθεί ως βιώσιμο και υλοποιήσιμο από την ομάδα έργου του PRAKSIS BCC.

Η απαραίτητη εκπαιδευτική προετοιμασία εμπίπτει στο stage 4 – Sources of Financing του BCC Methodology. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα 4 στάδια του BCC Methodology πατήστε εδώ.

 

 

Αποτελέσματα Προγράμματος

Από το Μάρτιο του 2014 μέχρι και τον Ιούλιο του 2016 έχουν ολοκληρωθεί 5 κύκλοι του προγράμματος BCC ενώ στην παρούσα φάση αξιολογούνται επιχειρηματικές ιδέες για τη συμμετοχή στον 6ο κύκλο ο οποίος θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2016.

 

Με λίγα λόγια, σε αριθμούς:

Χωρίς τίτλο 5

Χωρίς τίτλο

Χωρίς τίτλο 1

Χωρίς τίτλο 2

 

Η εμπειρία μας, οι ανάγκες των συμμετεχόντων και της αγοράς, μας οδηγούν σε μια συνεχή αναπροσαρμογή των διαδικασιών και των μεθόδων που χρησιμοποιούμε ώστε το PRAKSIS Business Coaching Center να προσφέρει σε συνεχή βάση στους συμμετέχοντές του σύγχρονη προσέγγιση και ματιά στα θέματα της επιχείρησής τους.

 

To BCC μέσα από τα μάτια των συμμετεχόντων

 

Αξιολόγηση του BCC από τους συμμετέχοντες

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό περιοδικό μας στο e-mail σας