ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ & ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Κοινωνική Κατοικία και Day Centers

ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ & ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Το πρόγραμμα «Συν στο Πλην» ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 ως μία πρωτοποριακή και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία, σχεδιασμένη από κοινού από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) και την PRAKSIS. Το πρόγραμμα έχει διττό στόχο:


A. Πρόληψη μέσα από τη δράση της Κοινωνικής Κατοικίας που επικεντρώνεται σε οικογένειες ελλήνων με ανήλικα παιδιά ή προστατευόμενα μέλη με σκοπό να μπορέσουν να διατηρήσουν την αυτονομία τους μέσα από την παροχή οικονομικής στήριξης και συμβουλευτικής (νομικής, εργασιακή και χρηματοπιστωτικής) υποστήριξης.


B. Παρέμβαση μέσα από τη δράση των Ανοιχτών Κέντρων Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων με σκοπό την ανακούφιση όσων ήδη ζουν σε συνθήκες έλλειψης στέγης μέσα από την παροχή υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής (λουτρό, πλύσιμο ρούχων), πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και εργασιακής συμβουλευτικής.

Τα Κέντρα Υποδοχής Αστέγων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Αθήνας χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Αθηναίων από 05/07/2013 έως και 30/9/2015,στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο, και για τη περίοδο 01/10/2015 έως και 31/12/2016 από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων και το Κοινωνικό Φαρμακείο Θεσσαλονίκης χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Θεσσαλονίκης από 26/07/2013 έως 30/09/2015,στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και για τη περίοδο 01/10/2015 έως και 31/12/2016 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 sinstoplin

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play