ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ/ MOBILE SCHOOL ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η PRAKSIS, στην προσπάθειά της να συμβάλλει στην καταπολέμηση του διαρκώς αυξανόμενου φαινόμενου της παιδικής εργασίας, φαινόμενο το οποίο ταυτίζεται με τη φτώχεια, την ανέχεια, την εκμετάλλευση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού, υλοποιεί στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα «Παιδιά της Διπλανής Πόρτας». 

Στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργεί ειδικός χώρος για την υποδοχή των παιδιών που προτρέπονται από την οικογένεια ή τρίτους σε εργασία ή/και επαιτεία. Καθημερινά ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές παρέχουν ψυχοκοινωνικές, ιατρικές, παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες, προσανατολίζοντας τη δράση του προγράμματος στην ενίσχυση και αποκατάσταση  των παιδιών και των οικογενειών τους, επιδιώκοντας ταυτόχρονα και την εμπλοκή της πολιτείας για την αποτροπή του φαινομένου της παιδικής εργασίας. Παράλληλα, επιδιώκεται η εγγραφή των παιδιών στο σχολείο και η παρακολούθηση της σχολικής τους πορείας.

Η παιδική εργασία είναι η ζοφερή απόδειξη της ύπαρξης άλλων προβλημάτων όπως η φτώχεια, η αυξημένη ανεργία, η αποτυχία της σχολικής κοινότητας να κρατήσει τα παιδιά αυτά κοντά .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ/ΧΟΡΗΓΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ/ΧΟΡΗΓΙΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

2006

 

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό περιοδικό μας στο e-mail σας