ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ/ MOBILE SCHOOL ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

mobileschool

Η PRAKSIS, διαπιστώνοντας τα διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα της παιδικής εργασίας, και της σχολικής διαρροής, φαινόμενα άρρητα συνδεδεμένα με την κρίση της εποχής μας και τη φτώχια, και προσπαθώντας να συμβάλλει στην εξάλειψή τους, διατηρεί στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα των «Παιδιών της Διπλανής Πόρτας».

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιείται η δράση «Mobile School – Κινητό Σχολείο». Ο φορέας έχει στη διάθεσή του από τον Οκτώβριο 2009 ένα πρωτοποριακό εργαλείο που βασικό σκοπό έχει την προσέγγιση, βοήθεια και τελικά την (επαν)ένταξη των παιδιών που πλήττονται από τα φαινόμενα αυτά καθώς και των οικογενειών τους. Πάροχος του προγράμματος και του ομώνυμου εργαλείου είναι ο βέλγικος οργανισμός «MOBILE SCHOOL» και το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ.

Πιο αναλυτικά, μια ομάδα από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές από διάφορες ειδικότητες, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί, μέσω επιτόπιων street work παρεμβάσεων, με εβδομαδιαία παρουσία σε καταυλισμούς και οικισμούς Ρομά της Θεσσαλονίκης, προσεγγίζει τους πληθυσμούς και δουλεύει σε τρεις άξονες:


• Δουλειά με τα παιδιά. Η ομάδα δουλεύει με τα παιδιά σε δύο επίπεδα: το πρώτο είναι το εκπαιδευτικό, κατά το οποίο αυξάνεται το μαθησιακό επίπεδο των παιδιών ώστε να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον. Δεύτερο είναι το ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο, κατά το οποίο τα παιδιά προετοιμάζονται για την ένταξή τους στην ευρύτερη κοινωνία. Βασικός στόχος της ομάδας, για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, είναι η αύξηση της αυτοεκτίμησης των παιδιών μέσω του θεραπευτικού παιχνιδιού, των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και του θετικού κλίματος εμπιστοσύνης που δημιουργείται ανάμεσα στα παιδιά και στους εκπαιδευτές.


• Δουλειά με τις οικογένειες των παιδιών. Η ομάδα προσεγγίζει τις οικογένειες των παιδιών, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και προσπαθεί να τους διασυνδέσει και με άλλους φορείς της κοινότητας με σκοπό την άμεση και όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των βασικών τους αναγκών.


• Καμπάνιες και εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινότητας για το φαινόμενο της παιδικής εργασίας. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την παιδική εργασία, για την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά και να ενεργοποιηθούν ώστε να συμβάλουν και οι ίδιοι στην καταπολέμηση του φαινομένου.

 

Η PRAKSIS , τον Νοέμβριο 2016, ξεκίνησε την υλοποίηση ενός ακόμη Mobile School και στην Πάτρα! Το Mobile School στην Πάτρα δεν απευθύνεται μόνο σε ΡΟΜΑ πληθυσμούς αλλά και στους προσφυγικούς πληθυσμούς που βρίσκονται στην περιοχή. Για τη περίοδο από 01/01/2016 έως και 31/05/2017 το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τους World Jewish Relief.

wjr

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ/ΧΟΡΗΓΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ/ΧΟΡΗΓΙΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

2006

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play