Τρέχουσες Παρεμβάσεις

28
Ιανουάριος
2015

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΞΕΤΑΣΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

H PRAKSIS υλοποιεί από τον Οκτώβριο του 2014 το Πρόγραμμα ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΞΕΤΑΣΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν οι PRAKSIS (συντονιστής) και οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ και το ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ (εταίροι).

30
Αύγουστος
2017

ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΑΝΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Το έργο «Ενδυναμώνοντας την τρανς κοινότητα», ξεκίνησε να υλοποιείται ως συνεργασία ανάμεσα στην PRAKSIS και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον Ιανουάριο του 2017. Σκοπό έχει να υποστηρίξει την κοινότητα των τρανς, και γενικότερα φυλοδιαφορετικών και ίντερσεξ ανθρώπων, μέσα από δράσεις προαγωγής υγείας και ενδυνάμωσης / ενίσχυσης δεξιοτήτων σε τομείς όπως η διεκδίκηση δικαιωμάτων, η ανεύρεση πόρων, η επικοινωνία κ.α.

21
Αύγουστος
2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV

Μια πρωτοβουλία του AIDS Action Europe

06
Νοέμβριος
2014

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στόχος της δράσης της κατ' οίκον ιατρικής υποστήριξης της PRAKSIS στη Θεσσαλονίκη είναι η δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης και φαρμακευτικής αγωγής με επισκέψεις κατ' οίκον σε κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες ανθρώπων που δεν μπορούν να μεταβούν σε ιατρεία λόγω κινητικών προβλημάτων και στερούνται κατά κύριο λόγο ασφαλιστικής κάλυψης. Οι επιμέρους ειδικοί στόχοι της κατ' οίκον υποστήριξης είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας, υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και η ευαισθητοποίηση/κινητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας.

 

04
Ιούλιος
2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Η PRAKSIS από τον Ιούνιο του 2012 έχει ξεκινήσει παρεμβάσεις στις φυλακές του Κορυδαλλού: στις Γυναικείες Φυλακές και στο Νοσοκομείο Κρατουμένων. Στόχος και των δύο παρεμβάσεων είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική των κρατουμένων οροθετικών καθ’ όλη την διάρκεια της κράτησης τους, αλλά και όταν αποφυλακίζονται.

20
Ιούλιος
2015

ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» στοχεύει στην άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης , ατόμων ή οικογενειών που ζουν σε συνθήκες έλλειψης στέγης. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και εργασιακής συμβουλευτικής με στόχο την αυτονόμηση και επανένταξη των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό.

23
Οκτώβριος
2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ (ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση τόσο των συνθηκών διαβίωσης όσο και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ (ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
23
Οκτώβριος
2013

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

Το Κέντρο Υποδοχής Αποφυλακισμένων είναι υπηρεσία που απευθύνεται σε φυλακισμένους και αποφυλακισμένους - άνδρες και γυναίκες - ανεξαρτήτου εθνικότητας.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
23
Οκτώβριος
2013

ΚΕΝΤΡΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ (ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ)

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και έχουν εξίσου δικαίωμα στην προστασία του νόμου, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση (Αρθρο 7, Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου)

ΚΕΝΤΡΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ (ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ)

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό περιοδικό μας στο e-mail σας