Τρέχουσες Παρεμβάσεις

17
Ιανουάριος
2014

ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ

Κοινωνική Κατοικία και Day Centers

ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ
28
Σεπτέμβριος
2013

ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκεί που γεννήθηκε και εξακολουθεί να χτυπά η καρδιά της PRAKSIS...

20
Απρίλιος
2016

PRAKSIS ACCESS

Μοιράσου το μήνυμα: Πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα

PRAKSIS ACCESS

Η PRAKSIS είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Υπεύθυνη Έρευνα & Ανάπτυξη (Ε&Α) και Προσιτά Φάρμακα και έχει συνυπογράψει την Κοινή Διακήρυξή της. Σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε απόκριση των αναγκών που καταγράφουμε καθημερινά στις λειτουργίες παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών μας σχεδιάσαμε το PRAKSIS ACCESS. Στόχος μας να πληροφορήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ανοίξουμε διάλογο σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης στα φάρμακα στην Ελλάδα, τα οποία επηρεάζουν τόσο τις ευπαθείς ομάδες όσο και τον ευρύ πληθυσμό.

Συνδιαμορφωτές και πρώτοι σύμμαχοι του PRAKSIS ACCESS στην Ελλάδα είναι:

οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που από το 1999 μέσω της διεθνούς εκστρατείας τους MSF ACCESS CAMPAIGN στηρίζουν κάθε προσπάθεια για να σταματήσει το φάρμακο να είναι πολυτέλεια,

οι Γιατροί του Κόσμου

η ΕΚΠΟΙΖΩ

23
Οκτώβριος
2013

PRAKSIS SUPPORT

Το Πρόγραμμα PRAKSIS SUPPORT υλοποιείται από τον Φεβρουάριο του 2012 στα Πολυϊατρεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

PRAKSIS SUPPORT
30
Αύγουστος
2017

ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΑΝΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Το έργο «Ενδυναμώνοντας την τρανς κοινότητα», ξεκίνησε να υλοποιείται ως συνεργασία ανάμεσα στην PRAKSIS και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον Ιανουάριο του 2017. Σκοπό έχει να υποστηρίξει την κοινότητα των τρανς, και γενικότερα φυλοδιαφορετικών και ίντερσεξ ανθρώπων, μέσα από δράσεις προαγωγής υγείας και ενδυνάμωσης / ενίσχυσης δεξιοτήτων σε τομείς όπως η διεκδίκηση δικαιωμάτων, η ανεύρεση πόρων, η επικοινωνία κ.α.

21
Αύγουστος
2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV

Μια πρωτοβουλία του AIDS Action Europe

02
Απρίλιος
2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FutbolNet

flyer

Η PRAKSIS με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζει το πρόγραμμα FutbolNet του Ιδρύματος του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Μπαρτσελόνα https://foundation.fcbarcelona.com με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ο στόχος του προγράμματος FutbolNet είναι να παράσχει στήριξη στα παιδιά και τους νέους προάγοντας τη συνοχή και την κοινωνική ένταξη. Η μεθοδολογία FutbolNet χρησιμοποιεί τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό ως παράγοντες αλλαγής. Το FutbolNet προωθεί τις αξίες του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Μπαρτσελόνα – την προσπάθεια, τον σεβασμό, την ομαδική εργασία, τη σεμνότητα και τη φιλοδοξία – μέσω του διαλόγου και του παιχνιδιού. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δωρεάν, αγόρια και κορίτσια από 10 έως 16 χρονών. Το πρόγραμμα FutbolNet του Ιδρύματος της Barça υλοποιείται από την PRAKSIS, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 2018, σε τέσσερα σχολεία της Αθήνας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία». Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται με τον συντονισμό του AthensPartnership και με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

20
Ιούλιος
2015

ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» στοχεύει στην άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης , ατόμων ή οικογενειών που ζουν σε συνθήκες έλλειψης στέγης. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και εργασιακής συμβουλευτικής με στόχο την αυτονόμηση και επανένταξη των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό.

23
Οκτώβριος
2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ (ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση τόσο των συνθηκών διαβίωσης όσο και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ (ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
23
Οκτώβριος
2013

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

Το Κέντρο Υποδοχής Αποφυλακισμένων είναι υπηρεσία που απευθύνεται σε φυλακισμένους και αποφυλακισμένους - άνδρες και γυναίκες - ανεξαρτήτου εθνικότητας.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
23
Οκτώβριος
2013

ΚΕΝΤΡΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ (ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ)

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και έχουν εξίσου δικαίωμα στην προστασία του νόμου, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση (Αρθρο 7, Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου)

ΚΕΝΤΡΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ (ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ)

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play