Τρέχουσες Παρεμβάσεις

17
Ιανουάριος
2014

ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ

Κοινωνική Κατοικία και Day Centers

ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ
17
Ιανουάριος
2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Η δράση της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» έχει ως επί το πλείστον προληπτικό χαρακτήρα και αφορά σε οικογένειες με ανήλικα  ή προστατευόμενα παιδιά που βίωσαν το σοκ της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε ό,τι μέχρι σήμερα αποτελούσε ρουτίνα και δεδομένο. Πρόκειται για ένα ολιστικό Πρόγραμμα, ο στόχος του οποίου είναι, μέσα από μια σειρά παροχών, να ανακουφίσει τις οικογένειες και να ενισχύσει την καθημερινή τους προσπάθεια στην αναζήτηση εργασίας, προκειμένου να παραμείνουν ενεργές στο υπάρχον κοινωνικό τους περιβάλλον.  

16
Μάιος
2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η Mη Κυβερνητική Oργάνωση PRAKSIS σε συνεργασία με τον συντονιστή και δικαιούχο σχεδίου δράσης ΚΛΙΜΑΚΑ (Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Αποκλεισμού), με τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και την EQUAL SOCIETY (Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών) , συμμετέχει στη λειτουργία ενός διευρυμένου Δικτύου Κοινωνικών Δομών στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων». Η Πράξη αυτή υλοποιείται από τον Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στο πλαίσιο αυτό η PRAKSIS ενισχύει την λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων που λειτουργεί από τον Μάιο 2012 στο κέντρο της Αθήνας (Δεληγιώργη 26-28, 4ος όροφος, 210 5244574) με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

16
Μάιος
2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η Mη Κυβερνητική Oργάνωση PRAKSIS σε συνεργασία με τον συντονιστή και δικαιούχο σχεδίου δράσης ΑΡΣΙΣ (Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων), με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στη λειτουργία ενός διευρυμένου Δικτύου Κοινωνικών Δομών στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης». Η Πράξη αυτή υλοποιείται από τον Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στο πλαίσιο του προγράμματος η PRAKSIS ενισχύει την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου που λειτουργεί από το 2004 στο Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης (Αρκαδιουπόλεως 1 και Αγ. Δημητρίου) ενώ επίσης έχει ξεκινήσει την λειτουργία Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

28
Σεπτέμβριος
2013

ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκεί που γεννήθηκε και εξακολουθεί να χτυπά η καρδιά της PRAKSIS...

15
Ιανουάριος
2015

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ

Στo πλαίσιo του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας στο Φρουραρχείο - Athens Solidarity Centre at Frourarchio, υλοποιούνται 2 προγράμματα από την PRAKSIS:

Medical Services Extended το οποίο αποτελεί προέκταση των ιατρικών υπηρεσιών και του φαρμακείου, που παρέχονται στο Πολυϊατρείο της PRAKSIS.

Employability Center όπου παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης ανέργων κατά την αναζήτηση εργασίας.

25
Απρίλιος
2014

BUSINESS COACHING CENTER

 BCC NEW PHOTO

Τι είναι το Business Coaching Center

Το PRAKSIS Business Coaching Center είναι ένα κέντρο παροχής δωρεάν επιχειρηματικής εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και business coachingσε κύκλους διάρκειας 4 μηνών, προς υποψηφίους που επιθυμούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της παροχής ολοκληρωμένης πρακτικής καθοδήγησης και προετοιμασίας ώστε ο συμμετέχον να μπορέσει να συνθέσει ένα άρτιο επιχειρηματικό σχέδιο, με το οποίο θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βιωσιμότητα της επιχείρησής του.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του PRAKSIS BCC εστιάζει στην πρακτική εφαρμογή και όχι μόνο στη θεωρία. Η μεθοδολογία που ακολουθείται ενσωματώνει τις διεθνείς τάσεις των επιχειρηματικών μοντέλων με την πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς. Απευθύνεται σε όσους έχουν μια ρεαλιστική επιχειρηματική ιδέα ή σε όσους έχουν ήδη μια επιχείρηση που χρειάζεται υποστήριξη ή σε ελεύθερους επαγγελματίες που ψάχνουν εναλλακτικές πηγές εισοδήματος

Οι συμμετέχοντες επιλέγονται μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζει:

• Τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής ιδέας
• Τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της επιχειρηματικής ιδέας
• Την επιμονή και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει το άτομο στην προοπτική του να
γίνει ελεύθερος επαγγελματίας.

Για τη χρονική περίοδο μεταξύ του Αυγούστου 2016 και Ιανουαρίου 2018, το πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Praksis Business Coaching Center χρηματοδοτείται από τo Citi Foundation.

Στην Ελλάδα που η οικονομική κρίση ανέτρεψε την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με έντονα βιοποριστικά προβλήματα, το PRAKSIS BCC στοχεύει στο να βοηθήσει άτομα τα οποία διαθέτουν το όραμα, την επιμονή, την αφοσίωση και τις ικανότητες να «επιχειρήσουν» και θέλουν ένα δυνατό σύμμαχο στην προσπάθειά τους αυτή.

20
Απρίλιος
2016

PRAKSIS ACCESS

Μοιράσου το μήνυμα: Πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα

PRAKSIS ACCESS

Η PRAKSIS είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Υπεύθυνη Έρευνα & Ανάπτυξη (Ε&Α) και Προσιτά Φάρμακα και έχει συνυπογράψει την Κοινή Διακήρυξή της. Σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε απόκριση των αναγκών που καταγράφουμε καθημερινά στις λειτουργίες παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών μας σχεδιάσαμε το PRAKSIS ACCESS. Στόχος μας να πληροφορήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ανοίξουμε διάλογο σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης στα φάρμακα στην Ελλάδα, τα οποία επηρεάζουν τόσο τις ευπαθείς ομάδες όσο και τον ευρύ πληθυσμό.

Συνδιαμορφωτές και πρώτοι σύμμαχοι του PRAKSIS ACCESS στην Ελλάδα είναι:

οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που από το 1999 μέσω της διεθνούς εκστρατείας τους MSF ACCESS CAMPAIGN στηρίζουν κάθε προσπάθεια για να σταματήσει το φάρμακο να είναι πολυτέλεια,

οι Γιατροί του Κόσμου

η ΕΚΠΟΙΖΩ

21
Ιούλιος
2014

"ΕΦΟΔΙΑ ΖΩΗΣ, ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ"

Μέσα από την πρωτοβουλία «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», η PRAKSIS με τη χρηματοδότηση της Roche Hellas αναλαμβάνει για δύο έτη την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών συνολικά 400 και πλέον παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

03
Οκτώβριος
2016

BΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Το πρόγραμμα αφορά σε έρευνα βασισμένη σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς προνοιακούς νόμους κ σε δημόσιες πρακτικές υγείας σχετικά με τα μεταδιδόμενα νοσήματα στα καταστήματα κράτησης.

23
Οκτώβριος
2013

ERF – ΣTΕΓΗ (ΔΡΑΣΗ Α.1)

Ένας ολόκληρος κόσμος κάτω από μια Στέγη

ERF – ΣTΕΓΗ (ΔΡΑΣΗ Α.1)
30
Οκτώβριος
2015

MOBILE MEDICAL UNITS

Από τον Ιανουάριο του 2015, πάνω από 500,000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο θάλασσα. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης αυτής της πρωτοφανούς κλίμακας προσφυγικής κρίσης, η ΜΚΟ PRAKSIS με την χρηματοδότηση της οργάνωσης INTERNATIONAL MEDICAL CORPS, από τον Οκτώβριο 2015, υλοποιεί το πρόγραμμα με διακριτικό τίτλο MEDICAL MOBILE UNITS (ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ).

17
Μάρτιος
2014

MOBILE SCHOOL – ΚΙΝΗΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από τον Οκτώβριο του 2009, με τη συνεργασία M.K.O. PRAKSIS & Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ, έπειτα από αίτημα των δύο Μ.Κ.Ο. στον οργανισμό «MOBILESCHOOL» στο Βέλγιο. Η ομάδα – στόχος, στην οποία απευθύνεται το πρόγραμμα, είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών τα οποία, περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στους δρόμους «εργαζόμενα», πουλώντας μικροαντικείμενα, ή ανήκουν σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες και δεν είναι ενταγμένα στο σχολικό περιβάλλον. 

 

23
Οκτώβριος
2013

PRAKSIS SUPPORT

Το Πρόγραμμα PRAKSIS SUPPORT υλοποιείται από τον Φεβρουάριο του 2012 στα Πολυϊατρεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

PRAKSIS SUPPORT

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό περιοδικό μας στο e-mail σας