ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ

Σε συνεργασία με το ΕΡΓΟΝ ΚΕΚ, η PRAKSIS υλοποίησε «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» σε Κλειστή Φυλακη Χαλκίδας, επιχειρώντας να προσεγγίσει το πρόβλημα της ανεργίας και της κοινωνικής (επαν)ένταξης των κρατούμενων ανδρών μέσα από δράσεις των εξής κατευθύνσεων:


• Παροχή κατάρτισης σε 20 κρατούμενους από το ΕΡΓΟΝ ΚΕΚ για την απόκτηση βασικών γενικών γνώσεων σε συνδυασμό με κατάρτιση για επαγγελματική εξειδίκευση ως χειριστές υπολογιστικών μηχανών.


• Πλαισίωση της κατάρτισης με συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες από στελέχη της PRAKSIS, οι οποίες ενίσχυσαν την προσπάθεια των καταρτιζομένων να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους προβλήματα και τους παράγοντες κοινωνικού αποκλεισμού τους.


• Ενέργειες για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκε, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (30.06.2008), επιστημονική ημερίδα με θέμα «Κοινωνική (Επαν)ένταξη Κρατουμένων. Καλές Πρακτικές – Παρεμβάσεις: Κριτική Προσέγγιση» με καλεσμένους ομιλητές τους πλέον διακεκριμένους καθηγητές Εγκληματολογίας και Νομικής στην Ελλάδα, καθώς και στελέχη άλλων ΜΚΟ που παρεμβαίνουν στα σωφρονιστικά καταστήματα. Βασικό συμπέρασμα της επιτυχημένης αυτής ημερίδας ήταν ότι η «η Πολιτεία οφείλει να δει τους κρατούμενους και τους αποφυλακισμένους με άλλο μάτι».


Η PRAKSIS, με παρέμβαση εντός της φυλακής, πραγματοποίησε ομαδικές συνεδρίες με Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό με στόχο την προσέγγιση, την ενημέρωση και την ενεργοποίηση των ωφελούμενων. Στόχος της παρέμβασης αποτελεί η ενδυνάμωση, η ενημέρωση, η ανάπτυξη/καλλιέργεια δεξιοτήτων και η προετοιμασία των ατόμων για την (επαν)ένταξή μετά την αποφυλάκιση.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play