ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΜΚΟ

Βασικός στόχος των "Σχεδίων Δράσης ΜΚΟ", που είχαν έντονα τοπικό χαρακτήρα, υπήρξε η ενίσχυση της απασχόλησης ανέργων μέσα από την ενεργό συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Η PRAKSIS υλοποίησε συνολικά επτά προγράμματα στο πλαίσιο δύο κύκλων δράσης.

Από τον Μάρτιο 2007, η PRAKSIS υλοποίησε πέντε Σχέδια Δράσης Α’ κύκλου, τα οποία ολοκληρώθηκαν το Μάρτιο 2008:

 1. Το «Κέντρο Νομικής Αρωγής» υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Νέας Σμύρνης και ως βασικό στόχο είχε την παροχή νομικής πληροφόρησης και ενημέρωσης στους οικονομικά και κοινωνικά αποκλεισμένους πληθυσμούς που ζουν στην περιφέρεια της Αθήνας.
 2. Η «Πύλη Υποδοχής Αποφυλακισμένων» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και ως βασικό στόχο είχε την (επαν)ένταξη αποφυλακισμένων ανδρών και γυναικών που εντοπίζονται στην περιφέρεια Αττικής.
 3. Το «Εθελοντικό Δίκτυο Πολιτών – Δημότης» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αιγάλεω και ως βασικό του αντικείμενο είχε τη δημιουργία Δικτύου Εθελοντών προς όφελος των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και της τοπικής κοινότητας.
 4. Η «Θέτις» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Μενεμένης Θεσσαλονίκης και στόχευε στη νομική πληροφόρηση και διασύνδεση ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αντιμετωπίζουν ποικιλόμορφα νομικά κωλύματα.
 5. Το πρόγραμμα «Στους Δρόμους της Πόλης» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Θεσσα λονίκης «Φιλοπρόοδος», το Σύστημα Παλαιών Προσκόπων Τ.Ε. Αναλήψεως και την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης. Βασικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η ενδυνάμωση και η ενίσχυση των μητέρων-συνοδών των παιδιών που δουλεύουν ή επαιτούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (από 3 ετών έως 16 ετών) καθώς και των ίδιων των παιδιών.

Από το Μάρτιο ως τον Δεκέμβριο 2008, στο πλαίσιο του Β’ κύκλου των Σχεδίων Δράσης ΜΚΟ, η PRAKSIS υλοποιήσε δύο ακόμη προγράμματα:

 1.  Η «Διεύρυνση Οριζόντων» υλοποιήθηκε από την PRAKSIS στη Θεσσαλονίκη. Απευθυνόταν σε άτομα που έχουν αποφυλακιστεί (άνδρες και γυναίκες) και στόχευε στην ενημέρωση και ενδυνάμωσή τους σχετικά με υποστηρικτικές δομές για ιατρική κάλυψη, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση, καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την οικογένειά τους.
 2. Η «Αγωγή Υγείας-Παρέμβαση» υλοποιήθηκε στα Διαπολιτισμικά Σχολεία του δήμου Αχαρνών και παρείχε δωρεάν οδοντιατρική ενημέρωση σε γονείς και μαθητές.

Οι αρχές μας

 • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
 • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
 • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

 • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
 • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play