ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Η στεγαστική συνδρομή είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η PRAKSIS σε συνεργασία με άλλους τρεις φορείς (Ελληνικό Συμβούλιο Για Τους Πρόσφυγες, Γιατροί Του Κόσμου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) και αφορά αιτούντες άσυλο.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Η στεγαστική συνδρομή είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η PRAKSIS σε συνεργασία με άλλους τρεις φορείς (Ελληνικό Συμβούλιο Για Τους Πρόσφυγες, Γιατροί Του Κόσμου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) και αφορά αιτούντες άσυλο. Πρόκειται για οικονομική ενίσχυση ανθρώπων που ενοικιάζουν διαμερίσματα αλλά αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο.  Επειδή οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές, επιλέγονται για να επιδοτηθούν οι πιο ευάλωτοι από τον πληθυσμό των αιτούντων άσυλο. Επιδοτούνται κατά προτεραιότητα όλες οι οικογένειες και μετά, από τις ατομικές περιπτώσεις ανδρών και γυναικών, επιλέγονται οι πιο ευάλωτοι όπως άνθρωποι με προβλήματα υγείας, θύματα βασανιστηρίων, θύματα διεθνούς σωματεμπορίας, άτομα σε κίνδυνο, άτομα υπό έξωση κ.τ.λ.

Στόχος του προγράμματος δεν είναι μόνο να ενισχυθούν οικονομικά αλλά να φέρουν τα προβλήματά τους στην κοινωνική μας υπηρεσία για να διερευνηθούν και ν’ αντιμετωπιστούν οι ανάγκες τους ολιστικά.

 

gr eu

Το έργο με τίτλο ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (Μέτρο 4.2.2), συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού ύψους 1.200.000,00 € συγχρηματοδοτείται από το το Υπουργέιο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Ταμείο Προσφύγων (Ε.Τ.Π.) Επείγοντα Μέτρα για το οικονομικό έτος 2012.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play