ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Η PRAKSIS από τον Ιούνιο του 2012 έχει ξεκινήσει παρεμβάσεις στις φυλακές του Κορυδαλλού: στις Γυναικείες Φυλακές και στο Νοσοκομείο Κρατουμένων. Στόχος και των δύο παρεμβάσεων είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική των κρατουμένων οροθετικών καθ’ όλη την διάρκεια της κράτησης τους, αλλά και όταν αποφυλακίζονται.

Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση από Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο και Νομικό σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

Από τον Ιανουάριο 2013 συνεχίζεται η παρέμβασή στις Γυναικείες Φυλακές – η οποία είχε ξεκινήσει από τον Ιούνιο 2012- υλοποιώντας ομαδικές και ατομικές συνεδρίες σε 30 οροθετικές κρατούμενες. Η παρέμβαση στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2013.

Από τον Απρίλιο 2013, η PRAKSIS ξεκίνησε παρέμβαση στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού «Ο Άγιος Παύλος»- η οποία παρέμβαση συνεχίζεται και το 2016. Στη συγκεκριμένη παρέμβαση υλοποιήθηκαν ομαδικές και ατομικές συνεδρίες αρχικά σε 7 οροθετικούς κρατούμενους και αργότερα σε 26 κρατούμενους μέχρι το τέλος του 2013. Μέχρι και το Νοέμβριο του 2014 συνολικά είχαν παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παρέμβαση περίπου 79 οροθετικοί κρατούμενοι.

Τα θέματα συζήτησης στην ομάδα είναι ιατρικής φύσεως, προνοιακά θέματα, θέματα στέγασης, θέματα κράτησης, και συμβουλές για την έκδοση των εγγράφων τους. Γενικότερα η παρέμβαση αφορά υποστήριξη σε ποικίλα πεδία που προκύπτουν. Παράλληλα υλοποιούνται και βιωματικές ασκήσεις μέσα από τις οποίες ο κρατούμενος μαθαίνει τον εαυτό του και βλέπει άλλους τρόπους προσέγγισης και διαχείρησης.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης από ειδικό ιατρό λοιμωξιολόγο για να συζητηθούν πιο εξειδικευμένα ιατρικά θέματα.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play