ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Το όνομα της δράσης δεν θα μπορούσε να είναι πιο περιγραφικό. Παίζουμε και ζούμε μαζί στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας που πλέον είναι μια πραγματικότητα μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών των πολιτισμών. Σκοπός ήταν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και η λήξη των αγώνων να μας βρει «πλουσιότερους». Τα παιδιά μάς παραδίδουν καθημερινά μαθήματα ανεκτικότητας και αγάπης και το ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ μαζί ήταν ένα από αυτά τα μαθήματα.

Παιδιά από 8 μέχρι 18 ετών Έλληνες και Μετανάστες αθλήθηκαν, προπονήθηκαν, έπαιξαν και επικοινώνησαν, βάζοντας στην άκρη κάθε εμπόδιο ή φόβο που προκύπτει από τις πολιτισμικές διαφορές της γλώσσας, των συνηθειών, της θρησκείας, του πολιτισμού.Μέσω του αθλητισμού ως διεθνή γλώσσα, προσπαθήσαμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές με στόχο την ομαλή ένταξη των μεταναστών. Η αξία της διαφορετικότητας και το ότι ο ξένος δεν είναι κάποιος που θα μας βλάψει, ήταν το κυρίαρχο μήνυμα και ο στόχος. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε τρεις πόλεις (Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη) και η PRAKSIS είχε αναλάβει την πόλη της Αθήνας.

Στα τρία αθλήματα (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και Πινγκ- Πονγκ) με ανάμεικτες ομάδες από παιδιά Ελλήνων και μεταναστών διεξήχθη τουρνουά 8 και 9 Ιουνίου 2013 με μόνο «χαμένο» τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play