Ο HIV ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ

Ο δημόσιος λόγος ως εργαλείο καταπολέμησης του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV/AIDS. Ο δημόσιος λόγος ως μέσο αύξησης της ορατότητάς τους. Ο δημόσιος λόγος ως όχημα κοινωνικής ενσωμάτωσης και αποδόμησης των στερεοτύπων που συνοδεύουν τον HIV.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το «Κέντρο Ζωής» και η «PRAKSIS» παρουσιάζουν την ειδική απολογιστική έκδοση του έργου «O HIV στη Δημόσια Σφαίρα» που για 15 μήνες αποτέλεσε την πλατφόρμα κοινών παρεμβάσεων στα μέσα ενημέρωσης για ζητήματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS, διεκδίκησης δικαιωμάτων των οροθετικών ατόμων στην Ελλάδα και προσέγγισης και επιμόρφωσης των κύριων διαμορφωτών της κοινής γνώμης όπως οι δημοσιογράφοι, οι κρατικοί αξιωματούχοι και οι πολιτικοί.

Συμπληρωματικά με την παράθεση των κοινών πρωτοβουλιών των τριών οργανώσεων μέχρι το τέλος του 2015, η ειδική έκδοση επιχειρεί μία καταγραφή των πιο σημαντικών εκφάνσεων του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV/AIDS τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, σε ένα φάσμα που εκτείνεται από το χώρο της εργασίας και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών έως το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον και τους περιορισμούς στα ταξίδια, τη μετακίνηση και την εγκατάσταση.

Το έργο «Ο HIV στη Δημόσια Σφαίρα» χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δείτε την ειδική απολογιστική έκδοση ΕΔΩ

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play