ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ PRAKSIS ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΜΔ (ΕΙΔΟΜΕΝΗ – ΓΕΥΓΕΛΗ)

Από τις 23 Αυγούστου 2015, η PRAKSIS πραγματοποιεί παρεμβάσεις στην Ειδομένη με τη χρηματοδότηση και συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR)με στόχο την αποτύπωση των βασικών αναγκών των πληθυσμών που βρίσκονται εκεί, καθώς και τον σχεδιασμό και εφαρμογή των κατάλληλων δράσεων για την μέγιστη ανακούφιση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

site a

Μέσω των παρεμβάσεων της διεπιστημονικής ομάδας, γίνεται παροχή:

  • Πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης -μέσω γενικού ιατρού και φαρμακείου- και γρήγορων γευμάτων και νερού με κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών που θα βρίσκονται καθημερινά στην Ειδομένη.
  • Βρεφικών ειδών και ειδών προσωπικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης (που συγκεντρώνονται μέσα από δωρεές και προσφορές ομάδων εθελοντών)

Η διανομή των παραπάνω ειδών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και με το δίκτυο εθελοντών.

site b

Η διεπιστημονική ομάδα της PRAKSIS παρεμβαίνει σε καθημερινή επταήμερη βάση με κοινωνικούς επιστήμονες, νομικούς, ιατρονοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό υποστηρίζοντας τους πληθυσμούς που βρίσκονται στην περιοχή και κατά κύριο λόγο προέρχονται από Συρία και Αφγανιστάν.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play