ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ

Το πρόγραμμα MEDICAL SERVICES EXTENDED υλοποιείται από την PRAKSIS στo πλαίσιo του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας στο Φρουραρχείο - Athens Solidarity Centre at Frourarchio και αποτελεί προέκταση των Ιατρικών Υπηρεσιών που παρέχονται στο Πολυϊατρείο Αθήνας της PRAKSIS. Τα πλήρως εξοπλισμένα Ιατρεία που λειτουργούν είναι:
-Καρδιολογικό
-Ορθοπεδικό
-Οφθαλμιατρικό
-Δερματολογικό
-Ψυχιατρικό
Στο πλαίσιο των ιατρείων λειτουργεί Κοινωνική Υπηρεσία στην οποία παρέχεται εξατομικευμένη και ολιστική παρέμβαση με βάση την εκάστοτε ανάγκη ή αίτημα των ωφελούμενων. Το πρόγραμμα MEDICAL SERVICES EXTENTED απευθύνεται σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία, ηλικία, εθνικότητα, ιδεολογία ή πολιτικές πεποιθήσεις.

Το πρόγραμμα EMPLOYABILITY CENTER, το οποίο υλοποιείται από την PRAKSIS στo πλαίσιo του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας στο Φρουραρχείο - Athens Solidarity Centre at Frourarchio, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης ανέργων και διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Εργασιακή συμβουλευτική, αναζήτηση εργασίας στο διαδίκτυο - με την βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων, ομαδικά εργαστήρια, σεμινάρια και δράσεις δικτύωσης, είναι κάποιες από τις δράσεις που υλοποιούνται με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων των ωφελούμενων του προγράμματος. Επιπρόσθετα, καινοτόμο στοιχείο του Employability Centre , αποτελεί η διαδικτυακή πλατφόρμα δικτύωσης των ωφελούμενων με επιχειρήσεις που συμμετέχουν μέσω των οικείων προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Οι υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής απευθύνονται μεταξύ άλλων, σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργες γυναίκες, άνεργους άνω των 50 ετών ή/και με χαμηλά τυπικά προσόντα, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες.

 

Επισκεφτείτε την διαδικτυακή πλατφόρμα PRAKSIS Employability

 

Με την υποστήριξη

sn logo logo ATHENSEEAGrants    Logo Norwegian Embassy

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play