ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, η PRAKSIS, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, σχεδίαζει και υλοποιέι το πρόγραμμα "Επόμενη Μέρα" με στόχο την αποκατάσταση τόσο του ανθρώπινου κεφαλαίου όσο και του περιβάλλοντος των πλειγησών περιοχών Ηλείας και Εύβοιας. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση, στην οποία ανταποκρίθηκαν θετικά 30 επιχειρήσεις-μέλη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, δείχνοντας άμεσα τη συμπαράστασή τους στους πυροπαθείς.

Η PRAKSIS από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές για να διερευνήσει τις πραγματικές συνέπειες από τις πυρκαγιές, και με βάση αυτά τα συμπεράσματα διαμορφώθηκαν οι κύριοι άξονες της «Επόμενης Μέρας». Λεπτομερώς, οι άξονες δράσης της "Επόμενης Μέρας" είναι:

 • Αντιμετώπιση του στρες των παιδιών και των εφήβων.
  Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μετά-τραυματικό στρες των παιδιών και των εφήβων, κρίθηκε απαραίτητη η στήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του εκπαιδευτικού προσωπικού και των γονέων. Πραγματοποίηθηκε ενημέρωση των γονέων και του διδακτικού προσωπικού σχολέιων των πλειγήσων περιοχών για τη διαχείρηση του μετα-τραυματικού στρες των παιδιών.
 • Προσφορά βοήθειας σε ηλικιωμένους.
  Για το πρόγραμμα ενίσχυσης των ατόμων της τρίτης ηλικίας, έγινε έρευνα που αφορούσε στη διαπίστωση της ύπαρξης και της λειτουργίας παράλληλων προγραμμάτων, όπως το κρατικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Βασικός στόχος για την ενίσχυση ατόμων τρίτης ηλικίας είναι η εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών των ατόμων αυτών στις περιοχές που το «Βοήθεια στο σπίτι» παραμένει ανενεργό ή δεν καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες. Παρακολουθούνται συστηματικά άτομα τρίτης ηληκίας που ζουν σε απομονωμένους οικισμούς, καθώς και άτομα που ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.
 • Ενίσχυση των προσπαθειών αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.
  Για το πρόγραμμα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος το οποίο έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό, σκοπός της «Επόμενης Μέρας» είναι να εκφράσει οργανωμένα το αίτημα των πολιτών για εθελοντική συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια αποκατάστασης. Έτσι, οργανώθηκαν μέσα στη χρονιά αναδασώσεις και οργανωμένες προσπάθειες για παροχή βοήθειας στην αντιπλημμυρική προστασία και την αποκατάσταση των ζημιών, που υλοποιήθηκαν από εθελοντικές ομάδες εργαζόμενων των εταιριών που χρηματοδοτούν το έργο και από εθελοντές της PRAKSIS και των τοπικών Δασιαρχείων. Ακολούθησε ξεχωριστή εθελοντική δράση για το πότισμα των αναδασωμένων εκτάσεων μερικούς μήνες αργότερα.

Οι αρχές μας

 • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
 • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
 • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

 • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
 • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play