ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ B

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS στο πλαίσιο της καμπάνιας ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ και συνεχίζοντας την ενημέρωση για την Ηπατίτιδα Β, ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β, ανώνυμα και δωρεάν με γρήγορο τεστ που δίνει αποτέλεσμα σε 15 λεπτά

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS στο πλαίσιο της καμπάνιας ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ και συνεχίζοντας την ενημέρωση για την Ηπατίτιδα Β, ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β, ανώνυμα και δωρεάν με γρήγορο τεστ που δίνει αποτέλεσμα σε 15 λεπτά. Η δράση πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) και την υποστήριξη της Bristol Myers Squibb.
Η δράση αφορά σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β, εστιασμένο γεωγραφικά στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Δυτική Αττική, το οποίο περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους δράσεις:
• Καταγραφή, έρευνα και ενημέρωση ιατρών οι οποίοι ασχολούνται με την Ηπατίτιδα Β
• Εκπαίδευση ιατρών ως προς τον εντοπισμό και την αναγνώριση των συμπτωμάτων της νόσου, στην περιοχή από εξειδικευμένους Ηπατολόγους
• Ευαισθητοποίηση τοπικών κοινωνιών για την Ηπατίτιδα Β (τρόποι μετάδοσης, προφύλαξης, κλπ)
• Εξέταση πληθυσμών (γρήγορα, ανώνυμα και δωρεάν) στις κινητές μονάδες της PRAKSIS από κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα πραγματοποιηθούν 2.500 τεστ.
• Υποστήριξη σε άτομα που πάσχουν από την νόσο
• Επεξεργασία των αποτελεσμάτων με σκοπό την αξιοποίηση και επικοινωνία τους με στόχο την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων φορέων για την πρόληψη και πρόσβαση σε θεραπεία των πληθυσμών σε θέματα Ηπατίτιδας Β

Με έντυπο υλικό μεταφρασμένο σε εφτά (7) γλώσσες, σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα (Ελλήνων και Αλλοδαπών) αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης και τους τρόπους προφύλαξης από την Ηπατίτιδα Β.
Η Ηπατίτιδα Β αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες χρόνιας ηπατοπάθειας και υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα το 3% του πληθυσμού (περίπου 300.000 άνθρωποι) έχουν χρόνια Ηπατίτιδα Β. Η Ηπατίτιδα Β έχει εμβόλιο που είναι υποχρεωτικό στα βρέφη και συνιστάται στις ευάλωτες ομάδες (χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, άτομα με πολλούς ερωτικούς συντρόφους, επαγγελματίες υγείας, άτομα που έχουν σεξουαλική επαφή με πάσχοντες και σε νεογνά διαγνωσμένων μητέρων). Το εμβόλιο μπορεί κανείς να το κάνει σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας κατόπιν συνταγογράφησης από γιατρό.

hep b mob unit

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της κινητής μονάδας η οποία θα παρέχει ανώνυμα, γρήγορα και δωρεάν την εξέταση

Δέιτε εδώ το έντυπο του προγράμματος

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play