ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ HIV ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ HIV ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Σκοπός του προγράμματος είναι η Έγκαιρη διάγνωση της HIV λοίμωξης και αύξηση της προσβασιμότητας στη φροντίδα με στόχο την μείωση της επίπτωσης της HIV λοίμωξης μεσοπρόθεσμα, μέσω στοχευμένων κάθετων και οριζόντιων δράσεων σε ομάδες που παρουσιάζουν τον υψηλότερο επιπολασμό.

 Στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ελέγχου της HIV λοίμωξης σε ομάδες υψηλού κινδύνου στην περιοχή της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, κεντρικό ρόλο στη στρατηγική ελέγχου της HIV λοίμωξης καταλαμβάνει η έγκαιρη πρόσβαση στην κλινική φροντίδα για άτομα με HIV λοίμωξη που παραμένουν αδιάγνωστα, μέσω της προσφοράς ευκαιριών για διάγνωση στην κοινότητα.

 Παράλληλα, βασικός στόχος είναι η  προώθηση πιο ασφαλών συμπεριφορών για τους ίδιους, αλλά και για τα ορροαρνητικά άτομα των εν λόγω ομάδων. Τέλος, η ευαισθητοποίηση  και εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας με στόχο την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μέσα από μία οριζόντια προσέγγιση στο πρόβλημα της καθυστερημένης διάγνωσης, ώστε να μειωθούν οι χαμένες ευακιρίες κατά την επαφή με τις υπηρεσίες υγείας, είναι βασικός άξονας ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ελέγχου της HIV λοίμωξης.

Ομάδα στόχος του προγράμματος:

Ομοφυλόφιλοι άνδρες (ΜSM)

Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών Ουσιών (ΧΕΝ)

Εκδιδόμενες γυναίκες ή/και θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking)

Μετανάστες

Ο σχεδιασμός του προγράμματος περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  •  Υλοποίηση προγραμματισμένων street work στο κέντρο της Αθήνας
  • Οργάνωση κινητών μονάδων και ιατρείων πρωτοβάθμιας φροντίδας για εξέταση και συμβουλευτική για την HIV λοίμωξη
  • Λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας για παροχή ενημέρωσης / συμβουλευτικής / υποστήριξης / διασύνδεσης σε θέματα HIV λοίμωξης και ΣΜΝ για τα άτομα των πληθυσμιακών ομάδων-στόχου 800-11-11-600
  • Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συμβουλευτικής σε θέματα HIV λοίμωξης και ΣΜΝ σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον (κινητές μονάδες, χώροι συγκέντρωσης ατόμων του πληθυσμού-στόχος)
  • Υποστήριξη των ατόμων των πληθυσμιακών ομάδων-στόχων με τεκμηριωμένη διάγνωση HIV λοίμωξης, πέραν της καθιερωμένης φροντίδας που παρέχεται από τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας (κινητές μονάδες, χώροι συγκέντρωσης ατόμων του πληθυσμού-στόχος).

 Logo PRAKSIS    Logo EYAGELISMOS

Logo YPOYRGEIO-YGEIAS    Logo PROGRAMMA    Logo ESPA    Logo EUROPE    Logo GREECE

LOGOS

 

 

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play