ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Η Mη Κυβερνητική Oργάνωση PRAKSIS σε συνεργασία με τον συντονιστή και δικαιούχο σχεδίου δράσης ΚΛΙΜΑΚΑ (Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Αποκλεισμού), με τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και την EQUAL SOCIETY (Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών) , συμμετέχει στη λειτουργία ενός διευρυμένου Δικτύου Κοινωνικών Δομών στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων». Η Πράξη αυτή υλοποιείται από τον Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στο πλαίσιο αυτό η PRAKSIS ενισχύει την λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων που λειτουργεί από τον Μάιο 2012 στο κέντρο της Αθήνας (Δεληγιώργη 26-28, 4ος όροφος, 210 5244574) με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Από τις 05 Ιουλίου 2013 στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων», το Κέντρο Ημέρας ενισχύεται και συνεχίζει τη λειτουργία του από πενθήμερη σε εφταήμερη βάση από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 09.00 π.μ έως και τις 21.00 μ.μ και παρέχει :

 • Ιατροφαρμακευτική πρωτοβάθμια φροντίδα, περίθαλψης και κάλυψης επειγόντων ιατρικών αναγκών
 • Λουτρά και Κιτ υγιεινής μιας χρήσης
 • Πλυντήρια
 • Ιματιοθήκη
 • Παιδική γωνιά για τα παιδιά των εξυπηρετούμενων
 • Ψυχοκοινωνική στήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες
 • Παραπομπές και συνοδείες σε κοινωνικές υπηρεσίες και νοσοκομεία.Δυνατότητα ανάπαυσης.Πρόσβαση σε internet και τηλέφωνο.Ρόφημα.

Ως Άμεση ομάδα στόχος, ορίζονται οι άστεγοι.

Ως άστεγος, νοείται κάθε άνθρωπος που δεν έχει πρόσβαση σε αξιοπρεπή και ασφαλή κατοικία. Αφορά δηλαδή σε όλα τα άτομα που διαμένουν στη χώρα, τα οποία δεν διαθέτουν ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρούμενη κατοικία, και διαμένουν στο δρόμο ή σε ξενώνες και ιδρύματα, φιλοξενούνται από γνωστούς και φίλους, συχνά μάλιστα σε συνθήκες υπεράριθμης συγκατοίκησης, διαβιούν σε καταλήψεις, σε ανεπαρκή και ανασφαλή καταλύματα, χωρίς να έχουν πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες τρεχούμενου νερού, ηλεκτρικού και θέρμανσης.

 

Με την υποστήριξη της εταιρίας Janssen Cilag (johnson & johnson) για ένα έτος, για τον προσφυγικό πληθυσμό με Ιατρό, Νοσηλευτή, Ψυχολόγο και είδη πρώτης ανάγκης.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ/ΧΟΡΗΓΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ/ΧΟΡΗΓΙΑΣ

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων

Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Ιούλιος 2013-Ιούλιος 2015

            Athens SsP simansi

 

 

Οι αρχές μας

 • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
 • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
 • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

 • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
 • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play