Παρεμβάσεις που έχουν ολοκληρωθεί

27
Ιούλιος
2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η PRAKSIS πραγματοποίησε το πρόγραμμα "Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην περιφέρεια Αττικής", προκειμένου να συνδυάσει την επείγουσα ανάγκη της απασχόλησης ανέργων με την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, της οποίας η ζήτηση αυξάνεται παράλληλα με τον πληθυσμό των διαφόρων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

28
Ιανουάριος
2015

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΞΕΤΑΣΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

H PRAKSIS υλοποιεί από τον Οκτώβριο του 2014 το Πρόγραμμα ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΞΕΤΑΣΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν οι PRAKSIS (συντονιστής) και οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ και το ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ (εταίροι).

20
Ιούλιος
2015

ΔΡΑΣΗ 2.1/2013 «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ (ONE STOP SHOPS)»

H CMT Προοπτική, η PRAKSIS και η Δήμητρα Ε.Σ. σχεδίασαν και υλοποίησαν το Έργο 2.1/13 «Καταγραφή, χαρτογράφηση και αξιολόγηση των υφιστάμενων δημόσιων υπηρεσιών μετανάστευσης και ένταξης πολιτών τρίτων χώρων με έμφαση στις υπηρεσίες μίας στάσης (one stop shops)», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους.

Το Έργο 2.1/13 ανήκει στην Δράση 2.1/13: «Μελέτες – Έρευνες στους τομείς της μετανάστευσης και ένταξης των νομίμως διαμενόντων π.τ.χ» της Προτεραιότητας 2: «Ανάπτυξη δεικτών και μεθοδολογιών αξιολόγησης με σκοπό την αποτίμηση της προόδου, την προσαρμογή πολιτικών και μέτρων και τη διευκόλυνση του συντονισμού της συγκριτικής μάθησης», του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Πολιτών Τρίτων Χωρών, Ετήσιο Πρόγραμμα 2013

28
Μαϊος
2015

ΔΡΑΣΗ 3.1.Β/13: «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ Π.Τ.Χ.»

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υλοποιείται το Έργο «Προώθηση της διαπολιτισμικής επιμόρφωσης και νομοθετικής ενημέρωσης σε θέματα υγείας των υπαλλήλων επιλεγμένων νοσοκομείων, που συναλλάσσονται με π.τ.χ.» (Δράση 3.1.β/13), στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2013, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

20
Οκτώβριος
2014

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ B

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS στο πλαίσιο της καμπάνιας ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ και συνεχίζοντας την ενημέρωση για την Ηπατίτιδα Β, ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β, ανώνυμα και δωρεάν με γρήγορο τεστ που δίνει αποτέλεσμα σε 15 λεπτά

Η δράση πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) και την υποστήριξη της Bristol Myers Squibb.

Η δράση αφορά σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β, εστιασμένο γεωγραφικά στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Δυτική Αττική.

06
Ιούλιος
2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ - ΣΤΟΧΩΝ

Η PRAKSIS, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Μ.Κ.Ο. Ιατρική Παρέμβαση, υλοποίησε το πρόγραμμα «Στήριξη ευπαθών Ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας στα Σημεία Εισόδου, καθώς και σε περιοχές με μεγάλη συσσώρευση των Ομάδων- Στόχων» από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλη του 2013. Το πρόγραμμα συνάδει με τους σκοπούς και προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων στο πλαίσιο των Επειγόντων Μέτρων 2012 του ΕΤΠ και τις Εθνικές Προτεραιότητες για συνθήκες υποδοχής των προσφύγων, δίνοντας προτεραιότητα και έμφαση στην παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης αλλοδαπών που πιθανώς χρήζουν διεθνούς προστασία.

16
Ιούνιος
2016

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, η PRAKSIS υλοποιέι το πρόγραμμα "Επόμενη Μέρα" με στόχο την αποκατάσταση τόσο του ανθρώπινου κεφαλαίου όσο και του περιβάλλοντος των περιοχών Ηλείας και Εύβοιας. Μέσω των δράσεων του προγράμματος, η PRAKSIS παρείχε στους πυροπαθείς πληθυσμούς ψυχοκοινωνιή και ιατροφαρμακευτική στήριξη, υποστήριξη παιδιών σχολικής ηλικίας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μετατραυματικού στρες, καθώς και δενδροφύτευση καμένων περιοχών.

24
Οκτώβριος
2013

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (IMPLEMENTATION OF THE EUROPEAN AGENDA FOR ADULT LEARNING)

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (IMPLEMENTATION OF THE EUROPEAN AGENDA FOR ADULT LEARNING)

Ένας από τους βασικούς στόχους του Προγράμματος είναι δικτύωση σε εθνικό επίπεδο που να καλύπτει όλες τις μορφές της εκπαίδευσης ενηλίκων.

13
Ιούνιος
2016

Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

"Η Πόλη μου με Ποδήλατο" παρείχε τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες της περιοχής να γνωρίσουν τα πολιτιστικά, ιστορικά και περιβαλλοντικά αξιοθέατα 13 πόλεων σε ολόκληρη τη χώρα μέσω ομαδικών εξορμήσεων σε προκαθορισμένες διαδρομές με ποδήλατα.

001648

06
Νοέμβριος
2014

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στόχος της δράσης της κατ' οίκον ιατρικής υποστήριξης της PRAKSIS στη Θεσσαλονίκη είναι η δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης και φαρμακευτικής αγωγής με επισκέψεις κατ' οίκον σε κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες ανθρώπων που δεν μπορούν να μεταβούν σε ιατρεία λόγω κινητικών προβλημάτων και στερούνται κατά κύριο λόγο ασφαλιστικής κάλυψης. Οι επιμέρους ειδικοί στόχοι της κατ' οίκον υποστήριξης είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας, υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και η ευαισθητοποίηση/κινητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας.

 

28
Αύγουστος
2014

ΝΕΕΣ ΨΥΧΟΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

 Πόστερ στο διεθνές συνέδριο για τη μείωση βλάβης

poster Kuala Lumpur

Αναρτήθηκε από την ομάδα εργασίας των ΜΚΟ και του Πανεπιστημίου CUNI της Τσεχίας το πόστερ με τα πρώτα στοιχεία των χωρών που εργάζονται στο θέμα των Νέων Ψυχοδραστικών Ουσιών. Ειδική αναφορά γίνεται για την Ελλάδα στο θέμα της χρήσης σίσα.

Η εθνική αναφορά για τις τάσεις χρήσης νέων ψυχοδραστικών ουσιών έχει ετοιμαστεί και τα συμπεράσματα είναι υπό επεξεργασία για δημοσίευση μαζί με συστάσεις στην πολιτική ηγεσία και στις διευθύνσεις των οργανισμών που ασχολούνται με τα ναρκωτικά (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18ΑΝΩ). Παράλληλα είναι υπό επεξεργασία μια παρέμβαση σε Σχολές και ίντερνετ για νέους και νέες που κάνουν χρήση νέων ψυχοδραστικών ουσιών. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς και τους έξπερτ που μας βοήθησαν μέχρι στιγμής καθώς και τους χρήστες που συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα. Όπως πάντα αξίζουν ειδικές ευχαριστίες στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΕΚΤΕΠΝ) για την πολύτιμη βοήθειά του.

Οι αναφορές από τις υπηρεσίες μείωσης βλάβης σε όλη την Ε.Ε., το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης της Ε.Ε., τα στοιχεία του EMCDDA από τα "focal point" της κάθε χώρας και διάφορες νέες έρευνες δείχνουν ότι η χρήση Νέων Ψυχοδραστικών Ουσιών (ΝΨΟ) δεν είναι πια περιορισμένη σε άτομα που πειραματίζονται με τα ναρκωτικά ή σε χρήση ναρκωτικών για ψυχαγωγικούς σκοπούς αλλά ότι εισχωρούν επίσης και σε πληθυσμούς που κάνουν προβληματική χρήση.
Τα συστήματα δημόσιας υγείας, τα προγράμματα μείωσης βλάβης και οι προτεινόμενες θεραπείες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να είναι έτοιμα στο σύνολό τους να διαχειριστούν την πολύ γρήγορη εξάπλωση της χρήσης ΝΨΟ, καθώς φαίνεται να μην έχουν την ικανότητα ούτε τα απαραίτητα εργαλεία. Οι πληθυσμιακές ομάδες που εμπλέκονται κυρίως στη χρήση ΝΨΟ είναι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιθώριο, συχνά νέοι/ες, άνθρωποι που κάνουν χρήση ναρκωτικών. Υπάρχει λοιπόν δυσκολία να αντιμετωπιστούν οι πιθανοί κίνδυνοι και η βλάβη που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση αυτών των ουσιών.

 

09
Μαϊος
2016

Ο HIV ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ

Ο δημόσιος λόγος ως εργαλείο καταπολέμησης του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV/AIDS. Ο δημόσιος λόγος ως μέσο αύξησης της ορατότητάς τους. Ο δημόσιος λόγος ως όχημα κοινωνικής ενσωμάτωσης και αποδόμησης των στερεοτύπων που συνοδεύουν τον HIV.

23
Οκτώβριος
2013

ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Ο αθλητισμός ως μέσο για την προώθηση της ισότητας για όλους: Πρόγραμμα διεξαγωγής αθλητικών αγώνων για παιδιά μεταναστών και ελλήνων. Παι - ζουμε μαζί!

04
Ιούλιος
2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Η PRAKSIS από τον Ιούνιο του 2012 έχει ξεκινήσει παρεμβάσεις στις φυλακές του Κορυδαλλού: στις Γυναικείες Φυλακές και στο Νοσοκομείο Κρατουμένων. Στόχος και των δύο παρεμβάσεων είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική των κρατουμένων οροθετικών καθ’ όλη την διάρκεια της κράτησης τους, αλλά και όταν αποφυλακίζονται.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play