Παρεμβάσεις που έχουν ολοκληρωθεί

17
Ιανουάριος
2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Η δράση της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» έχει ως επί το πλείστον προληπτικό χαρακτήρα και αφορά σε οικογένειες με ανήλικα  ή προστατευόμενα παιδιά που βίωσαν το σοκ της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε ό,τι μέχρι σήμερα αποτελούσε ρουτίνα και δεδομένο. Πρόκειται για ένα ολιστικό Πρόγραμμα, ο στόχος του οποίου είναι, μέσα από μια σειρά παροχών, να ανακουφίσει τις οικογένειες και να ενισχύσει την καθημερινή τους προσπάθεια στην αναζήτηση εργασίας, προκειμένου να παραμείνουν ενεργές στο υπάρχον κοινωνικό τους περιβάλλον.  

16
Μαϊος
2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η Mη Κυβερνητική Oργάνωση PRAKSIS σε συνεργασία με τον συντονιστή και δικαιούχο σχεδίου δράσης ΚΛΙΜΑΚΑ (Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Αποκλεισμού), με τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και την EQUAL SOCIETY (Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών) , συμμετέχει στη λειτουργία ενός διευρυμένου Δικτύου Κοινωνικών Δομών στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων». Η Πράξη αυτή υλοποιείται από τον Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στο πλαίσιο αυτό η PRAKSIS ενισχύει την λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων που λειτουργεί από τον Μάιο 2012 στο κέντρο της Αθήνας (Δεληγιώργη 26-28, 4ος όροφος, 210 5244574) με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

16
Μαϊος
2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η Mη Κυβερνητική Oργάνωση PRAKSIS σε συνεργασία με τον συντονιστή και δικαιούχο σχεδίου δράσης ΑΡΣΙΣ (Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων), με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στη λειτουργία ενός διευρυμένου Δικτύου Κοινωνικών Δομών στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης». Η Πράξη αυτή υλοποιείται από τον Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στο πλαίσιο του προγράμματος η PRAKSIS ενισχύει την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου που λειτουργεί από το 2004 στο Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης (Αρκαδιουπόλεως 1 και Αγ. Δημητρίου) ενώ επίσης έχει ξεκινήσει την λειτουργία Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

21
Σεπτέμβριος
2015

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ PRAKSIS ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΜΔ (ΕΙΔΟΜΕΝΗ – ΓΕΥΓΕΛΗ)

 Από τις 23 Αυγούστου 2015, η PRAKSIS πραγματοποιεί παρεμβάσεις στην Ειδομένη με τη χρηματοδότηση και συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR)με στόχο την αποτύπωση των βασικών αναγκών των πληθυσμών που βρίσκονται εκεί, καθώς και τον σχεδιασμό και εφαρμογή των κατάλληλων δράσεων για την μέγιστη ανακούφιση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

04
Σεπτέμβριος
2015

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ PRAKSIS ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Από τις 19 Αυγούστου 2015 , η PRAKSIS στηρίζει εθελοντικά το νέο εγχείρημα της δημιουργίας ανοιχτού καταυλισμού υποδοχής προσφυγικών ροών στην περιοχή του Ελαιώνα.

15
Ιανουάριος
2015

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ

Στo πλαίσιo του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας στο Φρουραρχείο - Athens Solidarity Centre at Frourarchio, υλοποιούνται 2 προγράμματα από την PRAKSIS:

Medical Services Extended το οποίο αποτελεί προέκταση των ιατρικών υπηρεσιών και του φαρμακείου, που παρέχονται στο Πολυϊατρείο της PRAKSIS.

Employability Center όπου παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης ανέργων κατά την αναζήτηση εργασίας.

18
Μάρτιος
2014

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Η PRAKSIS συνεργάζεται με το Κέντρο Αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης το οποίο χρηματοδοτείται από το SOLIDARITYNOW, και λειτουργεί από τον Ιανουάριο 2014 ιατρικές υπηρεσίες με στόχο την εξυπηρέτηση ευπαθών κοινωνικά ομάδων. 

04
Ιούνιος
2015

«ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: ένα πρόγραμμα της PRAKSIS για ανθρώπους άνω των 65 ετών

Όταν πρωτοσκεφτήκαμε στην PRAKSIS το πρόγραμμα για ηλικιωμένους «Ασφαλείς στο σπίτι», έγινε μια μεγάλη συζήτηση για το τι σημαίνει ασφάλεια για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Η στενή ερμηνεία του σε αυτές τις ηλικίες επιβάλλει αγορά συναγερμών, αλλαγή στα κάγκελα ή τις μάντρες, εγκατάσταση πόρτας ασφαλείας και βαριές κλειδαριές για την αποτροπή της έκθεσής τους σε κλοπές. Όταν όμως η κουβέντα άγγιξε το μεδούλι του φόβου που προκαλεί η ανασφάλεια προέκυψαν και άλλες προεκτάσεις. Ασφαλής για παράδειγμα είναι ο άνθρωπος που προστατεύεται από ατυχήματα μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Έτσι δόθηκε η διάσταση της προστασίας από πτώσεις και της αύξησης κατά συνέπεια του επιπέδου αυτονομίας και του χρόνου παραμονής των ηλικιωμένων στο σπίτι τους. Ασφαλής είναι και ο άνθρωπος που δε θα κληθεί, με τα πιθανά κινητικά του προβλήματα ή τη δυσκαμψία του, να σφουγγαρίζει δάπεδα από διαρροές ή να καθαρίζει τη μούχλα στους τοίχους –πέραν από τις όποιες επιπτώσεις έχουν αυτά και στην υγεία του. Ασφαλής είναι και ο άνθρωπος που δε νιώθει μόνος. Αυτά είναι προβλήματα που θα μπορούσαν να λυθούν, αν κάποιος επενέβαινε -έστω τοπικά- στις συνθήκες διαβίωσής του, στα προβληματικά σπίτια. Ακριβώς αυτό που οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές δεν μπορούσαν να κάνουν γιατί πολύ απλά, δεν «έβγαιναν» οικονομικά ή γιατί οι υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα είναι είτε υποστελεχωμένες είτε δε λειτουργούν.

01
Απρίλιος
2015

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ολοκλήρωση του προγράμματος "Ανάπτυξη και Δημοκρατία"
Με την ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 31 Μαρτίου 2015, έκλεισε το έργο "Ανάπτυξη και Δημοκρατία" που ανέλαβε ενόψει του εξαμήνου της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. να υλοποιήσει η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη. H PRAKSIS, ως μέλος της Ελληνικής Πλατφόρμας, είχε αναλάβει μέρος του προγράμματος και πιο συγκεκριμένα, τη συνδιοργάνωση ημερίδας κατά το εξάμηνο της Προεδρίας και την εκτύπωση μερικών καλών πρακτικών συνεργασίας κράτους και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

24
Οκτώβριος
2013

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ HIV ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ HIV ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Στόχος είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εξέτασης της HIV λοίμωξης σε ευάλωτες ομάδες στην περιοχή της Αθήνας και άμεση διασύνδεση με τη Μονάδα Λοίμωξης του Ευαγγελισμού σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

17
Μάρτιος
2015

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Στόχος του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ήταν η παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών με θεματολογία που αφορά άμεσα τους πολίτες τρίτων χωρών. Μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος, έγινε προσπάθεια εξοικείωσης των μεταναστών σε θέματα ραδιοφωνίας και ευρύτερα τεχνικών παραγωγής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση 24 μεταναστών-στριών και 20 γηγενών σε θέματα ραδιοφωνίας και σε Πολυπολιτισμικά Μέσα Ενημέρωσης (Community Media), με σκοπό την ενεργή συμμετοχή τους στην παραγωγή των ίδιων των εκπομπών.

21
Ιούλιος
2014

"ΕΦΟΔΙΑ ΖΩΗΣ, ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ"

Μέσα από την πρωτοβουλία «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», η PRAKSIS με τη χρηματοδότηση της Roche Hellas αναλαμβάνει για δύο έτη την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών συνολικά 400 και πλέον παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

17
Μάρτιος
2014

ADDRESSING THE NEEDS OF UNACCOMPANIED MINORS (UAMS) IN GREECE

 

Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεως Ελλάδος, υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης για ασυνόδευτους ανηλίκους που επιθυμούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους στις χώρες προέλευσης. Η PRAKSIS, εταίρος του προγράμματος, έχει αναλάβει δράσεις για τον εντοπισμό και την ενημέρωση των ασυνόδευτων ανηλίκων για το πρόγραμμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

 

03
Οκτώβριος
2016

BΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Το πρόγραμμα αφορά σε έρευνα βασισμένη σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς προνοιακούς νόμους κ σε δημόσιες πρακτικές υγείας σχετικά με τα μεταδιδόμενα νοσήματα στα καταστήματα κράτησης.

27
Ιούλιος
2016

DRIVE - Διακρατική Συνεργασία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από Χώρες της Μεσογείου για τον Καθορισμό και τον Προσδιορισμό Ευάλωτων Πληθυσμών

Στόχος του προγράμματος ήταν να αναπτύξει τη δικτύωση και το capacity building μεταξύ μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), τοπικών παροχών υπηρεσιών, διεθνών οργανισμών και των Κρατών Μελών, προωθώντας την ικανότητα που διαθέτουν οι εμπλεκόμενοι φορείς να ταυτοποιούν και να προωθούν τους πρόσφυγες και τους χρήζοντας προστασίας, από μεικτές θαλάσσιες προελεύσεις, (συμπεριλαμβανομένων κυρίως των παιδιών, των γυναικών καθώς και των θυμάτων σωματεμπορίας και ψυχολογικών τραυμάτων) προς διαδικασίες παροχής προστασίας.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play