ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

RELOCATION SCHEME AND EMERGENCY RESPONSE

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από 17/11/2015. Στόχος του προγράμματος η παροχή υπηρεσιών στέγασης, συνοδείας, και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ανθρώπους που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία του Relocation καθώς επίσης και σε ιδιαίτερα ευπαθείς αιτούντες άσυλο. Η φιλοξενία των ωφελούμενων γίνεται είτε σε ξενοδοχεία (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα) , είτε μέσω διαμονής σε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης που έχουν ενοικιαστεί από την PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τον σκοπό αυτό.

 

EMERGENCY TEMPORARY ACCOMMODATION IN LESVOS , ATHENS, SAMOS

Το πρόγραμμα της PRAKSIS Emergency Temporary Accommodation in Lesvos & Athens χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και παρέχει ημιαυτόνομη και προσωρινή στέγαση, σε εφτά (7) διαμερίσματα: δύο (2) στην Αθήνα, τέσσερα (4) στη Σάμο και ένα (1) στη Μυτιλήνη. Τα διαμερίσματα έχουν δυναμικότητα φιλοξενίας συνολικά για τριάντα δύο (32) άτομα.
Προτεραιότητα στο πρόγραμμα δίνεται στις πιο ευάλωτες περιπτώσεις, όπως επιζήσαντες ναυαγίων, μονογονεϊκές ή πολυμελείς οικογένειες, εγκυμονούσες, οικογένειες με βρέφη, θύματα βασανιστηρίων, θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking),, θύματα κακοποίησης και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play