ΚΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Δυο Ελληνόπουλα που ζουν στην Αμερική, παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία τα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, και αποφάσισαν να βοηθήσουν κινητοποιώντας τους συμμαθητές τους στο σχολείο Frederica Academy στη Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών να συλλέξουν ρούχα και άλλα χρήσιμα είδη για τους ανήλικους πρόσφυγες. Ονόμασαν την πρωτοβουλία «κουτιά για τα σύνορα», και όπως είπαν χαρακτηριστικά σε συνέντευξή τους σε τοπική εφημερίδα: «Θα πρέπει να μάθουμε και εμείς με τη σειρά μας να δίνουμε γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι -η πλειοψηφία των ανθρώπων στον κόσμο- που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς». Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στην Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημερησίας Υποδοχής Αστέγων της PRAKSIS στην Αθήνα, και συγκινημένοι μας ανακοίνωσαν ότι δεν θα σταματήσουν εδώ, και ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ευαισθητοποιήσουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

Τον Ιούνιο 2017, τα δυο ελληνόπουλα κινητοποιώντας ξανά τους συμμαθητές τους, συγκέντρωσαν 8 κουτιά με ρούχα και παπούτσια (t-shirts, κάλτσες, μαγιό, εσώρουχα, σαγιονάρες) με σκοπό τη στήριξη των παιδιών που διαμένουν στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της PRAKSIS.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play