UNHCR

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) τον Μάρτιο του 2013 υποστήριξε το Κέντρο Ημέρας Υποδοχής Αστέγων του προγράμματος ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ προσφέροντας 9 σακούλες κουβέρτες, είδη ρουχισμού και υπόδησης, που διανεμήθηκαν στους επισκέπτες του.
Το πρόγραμμα Μετεγκατάστασης και Επείγουσας Βοήθειας χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από τον Νοέμβριο του 2015. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών στέγασης, συνοδείας, και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ανθρώπους που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία μετεγκατάστασης καθώς επίσης και σε ιδιαίτερα ευπαθείς αιτούντες άσυλο. Η φιλοξενία των ωφελούμενων γίνεται είτε σε ξενοδοχεία με την παροχή κουπονιών (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα), είτε με διαμονή σε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης που έχουν ενοικιαστεί από την PRAKSIS για τον σκοπό αυτό. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, έχουν εξυπηρετηθεί από το πρόγραμμα πάνω από 1.300 άτομα.
Το πρόγραμμα της PRAKSIS Επείγουσα Στέγαση στη Λέσβο και την Αθήνα χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και παρέχει ημιαυτόνομη και προσωρινή στέγαση, σε τρία (3) διαμερίσματα: δύο (2) στην Αθήνα και ένα (1) στη Μυτιλήνη. Τα διαμερίσματα έχουν δυναμικότητα Υποδοχής συνολικά για δεκαοκτώ (18) άτομα.
Προτεραιότητα στο πρόγραμμα δίνεται στις πιο ευάλωτες περιπτώσεις, όπως επιζήσαντες ναυαγίων, μονογονεϊκές ή πολυμελείς οικογένειες, εγκυμονούσες, οικογένειες με βρέφη, θύματα βασανιστηρίων, θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking), θύματα κακοποίησης και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας.

https://www.unhcr.org/gr/
Scroll to Top