SAVE THE CHILDREN

Τον Ιούλιο του 2012 η οργάνωση SAVE THE CHILDREN ανέλαβε πλήρως το κόστος διαβίωσης 12 μονογονεϊκών οικογενειών ενταγμένων στο πρόγραμμα ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ, για μια περίοδο 4 μηνών, ενώ παράλληλα παρείχε επισιτιστική και ψυχολογική υποστήριξη μέσω ομαδικών θεραπευτικών συνεδριών για αυτή την περίοδο σε άλλες 30 μονογονεϊκές οικογένειες.
Από τον Οκτώβριο 2015 η PRAKSIS, με τη χρηματοδότηση και σε στενή συνεργασία με την οργάνωση SAVE THE CHILDREN INTERNATIONAL, βρίσκεται στη Λέσβο και αναπτύσσει δράσεις με σκοπό την υποστήριξη και προστασία ανηλίκων που εισέρχονται στο νησί μέσω των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων. Στη Λέσβο υλοποιείται ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα παιδικής προστασίας με σκοπό την παροχή άμεσης βοήθειας, πρόσβαση στην ενημέρωση, καθώς και βοήθεια για τη συνέχεια του ταξιδιού σε ασυνόδευτους ανηλίκους, παιδιά σε επικίνδυνες καταστάσεις και ευπαθείς οικογένειες. Στη Λέσβο λειτουργεί επίσης Transit Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων.
Επίσης η οργάνωση SAVE THE CHILDREN υποστηρίζει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης (Child Safe Space) και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στις δομές υποδοχής προσφύγων που λειτουργούν στα νησιά της Σάμου, της Χίου και της Λέσβου. Τον Απρίλιο 2016, η οργάνωση στήριξε το πρόγραμμα «Επείγουσες Παρεμβάσεις για το Προσφυγικό» προσφέροντας κουβέρτες για τους πρόσφυγες στη Λέσβο.

Scroll to Top