ΙΔΡΥΜΑ Α.Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ

ΙΔΡΥΜΑ Α.Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ

Ο χειμώνας, για τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί πρόσφατα σε κατάσταση αστεγίας, αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο δεδομένου ότι δεν είναι προετοιμασμένοι να τον αντιμετωπίσουν. Το Ίδρυμα A.Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ τον Ιανουάριο του 2013 στήριξε το πρόγραμμα ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ προσφέροντας «ΚΙΤ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» (το κάθε κιτ περιελάμβανε υπνόσακο, θερμός, φακό, ισοθερμικά εσώρουχα, καπέλο, γάντια και μάλλινες κάλτσες) σε 225 Έλληνες που περιήλθαν πρόσφατα σε συνθήκη αστεγίας, με σκοπό να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον πρώτο τους χειμώνα στον δρόμο.

Τον Ιούλιο του 2014 το Ίδρυμα συνετέλεσε στην ένταξη 4 επιπλέον οικογενειών στο Πρόγραμμα ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ αναλαμβάνοντας την χρηματοδότηση τους για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Τον Μάρτιο του 2015 το Ίδρυμα στήριξε οικονομικά τις δράσεις της PRAKSIS μέσω της πρωτοβουλίας «Seven Marathons, Seven Continents, Seven Contingencies».

http://www.leventisfoundation.org/en/

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play