×

Σημείωση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Πρόσκληση σε εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΛΟΑΤΚΙ άτομα στο σύστημα υγείας: πρόσβαση, δικαιώματα, φροντίδα, προκλήσεις»

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 09:00

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος PARADISO: “Συμμετοχική Προσέγγιση για την Ευαισθητοποίηση και Καταπολέμηση των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου στον τομέα της υγείας” διοργανώνεται εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ άτομα στο σύστημα υγείας: πρόσβαση, δικαιώματα, φροντίδα, προκλήσεις».

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τα ΛΟΑΤΚΙ[1] άτομα και η καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου στο χώρο της υγείας, μέσω συμμετοχικών δράσεων εκπαίδευσης για επαγγελματίες υγείας.

Το σεμινάριο καλύπτει τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την διαχείριση ζητημάτων υγείας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, όπως: Εξοικείωση με ορισμούς και ορολογία, ανθρώπινα δικαιώματα και θεσμικό πλαίσιο, θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την αναπαραγωγική και σεξουαλική υγεία, και την ψυχική υγεία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας από το χώρο των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας (γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, μαίες/μαιευτές), διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες και θα διεξαχθεί στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Λ. Αλεξάνδρας 196, Αθήνα, στις 14-15 Δεκεμβρίου 2018.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τους 50. Σε περίπτωση υπερκάλυψης των θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όλοι/-ες οι συμμετέχοντες/-ουσες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση που θα βρείτε παρακάτω, το αργότερο έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Μιχάλη Λάβδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα για το πρόγραμμα Paradiso εδώ

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play