×

Σημείωση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Προγράμματος REACT : ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 12:00

Αίθουσα Europe Direct, στην οδό Ακαδημίας 50

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Προγράμματος REACT : ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Το Πρόγραμμα REACT υλοποιήθηκε από τη ΜΚΟ PRAKSIS σε συνεργασία με τη CIVIS PLUS και χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες». Διαχειριστής της Επιχορήγησης είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

 

Στόχος του προγράμματος REACT είναι η καταγραφή διακρίσεων, η υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν υποστεί διακριτική συμπεριφορά, η παρέμβαση όπου αυτή εμφανίζεται αλλά και η συστηματική, επιστημονική μελέτη του φαινομένου των διακρίσεων στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της υλοποίησης του έργου, καθώς και της μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε αυτό το πλαίσιο. Επίσης θα παρουσιαστούν οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία οι οποίες σχετίζονται με την άρση των διακρίσεων στην πρόσβαση στην εργασία για τους αιτούντες άσυλο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους οργανώσεων από κοινωνικές ομάδες που έχουν βιώσει περιστατικά διακρίσεων στην χώρα μας.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play