×

Σημείωση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Θεματική Εκδήλωση «Υποδοχή και Φροντίδα των Αιτούντων Διεθνούς Προστασίας»

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 16:00
Ακαδημίας 50, Αίθουσα "Europe Direct"

O Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης Γραφείο Ελλάδας, σας προσκαλεί σε τρεις (3) ημερίδες σχετικά με την δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στην Ελλάδα για τους αιτούντες άσυλο που διοργανώνονται στην Αθήνα από τις τρεις (3) υπεύθυνες για τη λειτουργία των υποδομών κοινοπραξίες, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος SOAM - Supporting Organizations that Assist Migrant AsylumSeeking Population in Greece,με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Οι τρεις ημερίδες, ως ανεξάρτητη ενότητα η κάθε μία, συντονίζονται από τις κοινοπραξίες που υλοποιούν το εν λόγω Πρόγραμμα και απευθύνονται σε φοιτητές και νέους επαγγελματίες σχετικών επιστημών.


Πιο συγκεκριμένα οι ημερίδες:

30 Μαρτίου 2015, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες συντονίζουν την ημερίδα με βασικό θέμα την πρόσβαση των μεταναστών στην υγεία και στη διαδικασία διεθνούς προστασίας.

23 Απριλίου 2015, η ΝΟΣΤΟΣ σε συνεργασία με την ΙΑΣΙΣ, την ΕΑΔΑΠ και την ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ στην ημερίδα που συντονίζουν θα παρουσιάσουν την μεθοδολογία που εφαρμόζουν στον ξενώνα ΜΕΛΛΟΝ, με άξονα τη διαπολιτισμικότητα.

7 Μαΐου 2015, η PRAKSIS σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα συντονίσουν την ημερίδα με βασικό θέμα την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών στην Ελλάδα, τη φιλοξενία και την ένταξη τους.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την πρώτη ημερίδα τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015.

 

Πρόσκληση

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ 

"Υποδοχή και Φροντίδα των Αιτούντων Διεθνούς Προστασίας" 

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) σας προσκαλούν τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και ώρα 16.00 στην αίθουσα EuropeDirect του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 | είσοδος από την οδό Σόλωνος) στην θεματική εκδήλωση «Υποδοχή και Φροντίδα των Αιτούντων Διεθνούς Προστασίας».

Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια της υλοποίησης της δράσης «Κέντρο Υποδοχής Ευάλωτων Αιτούντων Άσυλο δυναμικότητας 70 θέσεων», μέσω του προγράμματος SOAM - Supporting Organizations that assist migrant asylum seeking population in Greece - Υποστηρίζοντας Οργανώσεις που βοηθούνμεταναστευτικό πληθυσμό σε αναζήτηση ασύλου στην Ελλάδα,μετον συντονισμό του International Organization for Migration – Office in Greece (ΔΟΜ Ελλάδας) και την χρηματοδότηση των EEA Grants.

Η εκδήλωση απευθύνεται, με την ευγενή αρωγή του ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και του ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τα μείζονα ζητήματα του αντιμετωπίζει ο πληθυσμός των Αιτούντων Διεθνούς Προστασίας στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δήμητρα Κουτσαυλή στο τηλέφωνο 2103213150 & στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

15.45-16.00 Εγγραφές

16.00-16.45Χαιρετισμοί

Πρέσβης της Νορβηγίας, κ. SjurLarsen

Επικεφαλής Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης- Γραφείο Ελλάδας , Δανιήλ Εσδράς

Πρόεδρος Δ.Σ. Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης

Πρόεδρος Δ.Σ Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, ΑγγελικήΧρυσοχοΐδου- Αργυροπούλου

Διευθυντής του ΠΜΣ «ΔιεθνήςΙατρική – Διαχείριση ΚρίσεωνΥγείας»της Ιατρικής ΣχολήςΑθηνών, Αν. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Θεόφιλος Ροζεμπεργκ

16.45 – 18.30 1ο Πάνελ

Θέμα: Πρόσβαση στη Διαδικασία Διεθνούς Προστασίας

Συντονισμός: Νατάσα Αραπίδου, ΔΟΜ - Γραφείο Ελλάδας

Ομιλητές:

1. Χρυσή Χατζή, Ειδικός Επιστήμονας στον ΚύκλοΔικαιωμάτωντουΑνθρώπου, Συνήγορος του Πολίτη

2. Εκπρόσωπος της Υ.Α. του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

3. Κλειώ Νικολοπούλου, Νομική Υπηρεσία, ΕΣΠ

4. Άννα Λυδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Q&A

*Διάλλειμα*

19.00 - 20.30 2ο Πάνελ

Θέμα: Πρόσβαση στην Υγεία

Συντονισμός:Ηρώ Βαρσαμή, Βιοπαθολόγος, Γιατροί του Κόσμου

Ομιλητές :

1. Άγης Τερζίδης, διδάσκων στο ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας»

2. Τάσος Υφαντής, Κοινωνικός λειτουργός, Γιατροί του Κόσμου

4. Σίσυ Λεβαντή, Κοινωνιολόγος, PRAKSIS

Q&A

 

 

 

 

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play