Σπύρος, εθελοντής στη Κινητή Μονάδα

Στην PRAKSIS, από τη 1 Οκτωβρίου 2013, συμμετέχω εθελοντικά στο πρόγραμμα «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον ιό HIV και την Ηπατίτιδα C».

Ως εθελοντής,  έχω βρεθεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, και έχω συμμετάσχει στην ενημέρωση για το σκοπό της Κινητής Μονάδας και των υπηρεσιών της οργάνωσης, σε περαστικούς. Έτσι, έχω έρθει σε επαφή με άτομα που ανήκουν σε διάφορες κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, όπως άτομα εξαρτημένα από ουσίες, ιερόδουλες και ομοφυλόφιλους.

Στην αρχή, είχα μια ανησυχία για το αν θα μπορέσω να επικοινωνήσω και να συναναστραφώ μαζί τους. Τελικά, δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, όπου να με κάνει να σταματήσω αυτή την συμμετοχή μου στην Κινητή Μονάδα. Αντιθέτως, έχω βοηθηθεί και στην καθημερινή μου ζωή, καθώς μέσα από αυτή την επαφή, έχω μειώσει τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που είχα

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play