Κώστας, εθελοντής Κοινωνική Κατοικία

Βρέθηκα στην Praksis καθώς ένιωσα ότι θα έχω την χαρά να συνεργαστώ με ανθρώπους που μοιράζονται μαζί μου το ίδιο αξιολογικό πλαίσιο: Ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται αστερίσκους.

Επιθυμία, να βοηθήσω ανθρώπους που πλήττονται από την μακροχρόνια κρίση , ή δυνατόν αξιοποιώντας την αγάπη και εμπειρία μου στους υπολογιστές

H Praksis αγκάλιασε την ιδέα. Στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνική Κατοικία», με την βοήθεια των εργασιακών συμβούλων, την σταθερή υποστήριξη των συντελεστών*, την διάθεση του απαραίτητου χώρου και της υλικοτεχνικής υποδομής, η επιθυμία μετατράπηκε σε «πράξης»:

Δημιουργήσαμε τάξεις με μαθήματα υπολογιστών που αφορούν την πρακτική χρήση του υπολογιστή για την διευκόλυνση εύρεσης εργασίας

Στα μαθήματα μετέχουν άνθρωποι, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνούν, έχουν την ψυχική δύναμη να προχωρήσουν, να μάθουν νέα πράγματα, να εξελιχθούν.

Και είναι μεγάλη χαρά, να νιώθεις ότι με τις πράξεις σου, συμβάλεις στο να έχουν λόγους να βλέπουν το μέλλον πιο αισιόδοξα»

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play