Βασίλεια Λεώνη και Δημήτρης Φιλιππίδης εθελοντές στη Κοινωνική Κατοικία

Ο εθελοντισμός αποτελεί σημαντική αξία της MondelezHellas. Οι εθελοντές μας με το πρόγραμμα ‘Από Καρδιάς’ βοήθησαν τις οικογένειες του ‘Συν στο Πλην’ να βιώσουν ξέγνοιαστες στιγμές παιχνιδιού και μάθησης στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, την Σοκολατοποιΐα Παυλίδη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει ότι το να προσφέρεις απλόχερα χαμόγελα και γνώση σε παιδιά, να έχεις άμεση επαφή μαζί τους και να επαναφέρεις την παιδικότητα στα πρόσωπα και τη διάθεσή τους δεν είναι από τις προσφορές που σε κάνουν να αισθάνεσαι υπερήφανος και χρήσιμος. Άλλη μία απόδειξη ότι δεν πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να είναι «ειδικός» για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του και ότι η βοήθεια αυτή δεν χρειάζεται κατ’ ανάγκη να είναι πάντα υλική. Καλή πρόθεση, θετική διάθεση και ελεύθερος χρόνος είναι αρκετά για να γίνουμε όλοι ενεργοί εθελοντές και αυτά τα διαθέτουμε όλοι μας αν το επιλέξουμε!  

Χωρίς να ρωτήσω «γιατί» ή «πως». Χωρίς να θέλω να μάθω άλλη μια ιστορία που θα γέμιζε άνετα μια μεσημεριανή εκπομπή. Χωρίς οίκτο στα μάτια. Έτσι αντίκρισα τις οικογένειες που μας εμπιστεύτηκαν το πρωινό και τα παιδιά τους, για να τους προσφέρουμε κάποιες στιγμές εκπαίδευσης, χαράς και γέλιου. Μου αρκεί, που η PRAKSIS μας είπε ότι έχουν ανάγκη από αυτές τις στιγμές και ήμουν εκεί με άλλους συναδέλφους για να τις προσφέρουμε και να γίνουμε όλοι μαζί μια ομάδα. «Αντάλλαγμα» το πιο ωραίο ευχαριστώ που έχω ακούσει, συνοδευόμενο με πρόσωπα που ξέχασαν για λίγο την αγωνία του καθημερινού αγώνα. Δεν χρειάζονται παραπάνω για να γεμίσει κανείς ενθουσιασμό!

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play