Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Οι ευάλωτες ομάδες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην αγορά εργασίας

Οι ευάλωτοι πληθυσμοί που βρίσκονται στο περιθώριο όπως χρήστες ναρκωτικών ουσιών, άστεγοι, άνθρωποι με ψυχιατρικά προβλήματα και πρώην κρατούμενοι απέχουν πολύ από την ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Συχνά το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο είναι χαμηλό, δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να πάνε σχολείο και να βγουν δυναμικά στην αγορά εργασίας, ούτε καν να συμμετέχουν εύκολα σε δράσεις ως εθελοντές. Η σημερινή οικονομική κρίση και η αυξανόμενη ανεργία επηρεάζει όλη την κοινωνία, πόσο μάλλον αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες.
Σε μια προσπάθεια να υπάρξει ανταλλαγή καλών πρακτικών ενσωμάτωσης αυτών των πληθυσμών στον κοινωνικό ιστό και επαναφορά τους στην αγορά εργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κλήθηκε η PRAKSIS να παρουσιάσει την εμπειρία της από την ολιστική παρέμβαση στις δομές της και ειδικά στο κέντρο ημέρας Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η επαναφορά στην εργασία και η υποστήριξη που χρειάζεται για να μπορέσουν οι άστεγοι χρήστες να κάνουν αυτό το βήμα ήταν τα σημεία που παρουσίασε η Ιωάννα Περτσινίδου σε συνεργασία με το τμήμα διεκδίκησης δικαιωμάτων εκ μέρους της οργάνωσης. Περισσότερα για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play