Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Η PRAKSIS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η PRAKSIS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Με σημερινή της επιστολή η PRAKSIS συγχαίρει την πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για τη συνεργασία με ευρωπαϊκές χώρες της περιοχής της Μεσογείου με στόχο τη διερεύνηση προκλήσεων και ευκαιριών στο πεδίο της φαρμακευτικής πολιτικής. Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως:

Εκτιμούμε ότι η σημερινή συνάντηση «Current Challenges in the field of Pharmaceutical Policy», τόσο λόγω της σύνθεσης των χωρών που συμμετέχουν όσο και λόγω του υψηλού επιπέδου των εκπροσώπων τους, έχει τη δυναμική να διερευνήσει πρακτικά τον ορίζοντα που αφορά την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα μέσα από οδούς που εγγυώνται την βιωσιμότητα των δημοσίων συστημάτων υγείας.

H PRAKSIS, ως μέρος της ελληνικής και ευρωπαϊκής Κοινωνίας Πολιτών, έχει θέσει ως προτεραιότητα το ζητήμα χάραξης φαρμακευτικών πολιτικών που θα προσφέρουν καθολική πρόσβαση σε φάρμακα στους πολίτες και θα διαφυλάττουν το δημόσιο συμφέρον. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της συνάντησης και ευχόμαστε να έχει πρακτική έκβαση σε διαδικασίες όπως η κοινή προμήθεια φαρμάκων από τις έξι (Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Ιταλία, Μάλτα, Βουλγαρία) -ή και από περισσότερες- συμμετέχουσες χώρες.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play