Διεκδίκηση Δικαιωμάτων

28
Οκτώβριος
2014

Ετήσια συνάντηση πολιτικής της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας οργανώσεων που εργάζονται με άστεγους (FEANTSA)

Οι νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές της Ε.Ε. έχουν άμεση σχέση με την προσπάθεια να συνέλθει οικονομικά η Ευρώπη και παρά τα όσα έχουν γίνει, τα τελευταία πέντε χρόνια η ανεργία στην Ευρωζώνη παρέμεινε σε επίπεδα ρεκόρ μεποσοστό 12% όπως καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2014. Η τελευταία έρευνα της Eurostat εκτιμά ότι 125 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, μιλάμε δηλαδή για το 1/4 του πληθυσμού της Ευρώπης των 28 κρατών-μελών.
Αντί να μειώνεται το ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη αυξάνεται και φυσικά απέχει πολύ από τους στόχους που έχουν μπει στον Ορίζοντα 2020, σχετικά με τη μείωση του κινδύνου για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στην ευρωπαϊκή έρευνα για το 2013 που αφορά την οικονομική ανάπτυξη, η Ε.Ε. παραδέχτηκε ότι "μετά από αρκετά χρόνια χαμηλής ανάπτυξης, η κρίση έχει σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις. Τα συστήματα πρόνοιας συγκράτησαν αρχικά κάποια αρνητικά αποτελέσματα, όμως σήμερα αυτά τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά σε όλο το ευρωπαϊκό εύρος".
Η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία οργανώσεων που εργάζονται με αστέγους (FEANTSA) επιβεβαιώνει τα παραπάνω, αναδεικνύοντας πολύ σημαντικές αυξήσεις αστέγων σε πάνω από 15 χώρες τα τελευταία 5 χρόνια, με ιδιαίτερα αυξανόμενους πληθυσμούς σε γυναίκες, νέους, οικογένειες και μετανάστες. Πάνω από 10 ευρωπαϊκές χώρες επεξεργάστηκαν εθνικά σχέδια δράσης, ενώ και άλλες εθνικές στρατηγικές είναι έτοιμες να δημοσιευθούν.
Η Ελλάδα προς το παρόν δεν έχει υιοθετήσει κάποιο εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ σημαντικού προβλήματος. Υπάρχει σχέδιο στο συρτάρι των Υπουργείων από το 2012, το οποίο όμως καμία πολιτική ηγεσία προς το παρόν δεν τολμά να προωθήσει.
Η Ε.Ε. εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για το θέμα και απελευθέρωσε πόρους για παρεμβάσεις. Παρόλες όμως τις πιέσεις του Ε. Κοινοβουλίου για την υιοθέτηση Ευρωπαϊκής Στρατηγικής ειδικά για το ζήτημα των αστέγων, τόσο το 2011 όσο και το 2014 ξανά, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα γίνει. Προς το παρόν φαίνεται να θέλει να "περιθάλψουμε" το πρόβλημα και όχι να το λύσουμε. Άλλωστε η λύση συνεπάγεται διαφορετικές πολιτικές σε επίπεδο εργασίας, ανάπτυξης, υγείας, μετανάστευσης, ισότητας, παιδείας και διαφορετικές προτεραιότητες στην αξιοποίηση των πόρων. Αυτές μάλιστα θα πρέπει να εφαρμοστούν σε όλη την Ε.Ε.
Αντιλαμβανόμαστε επομένως ότι αν η συζήτηση γίνει για τη λύση του προβλήματος θα είναι ουσιαστικά σα να μιλάμε για αλλαγή προτεραιοτήτων στις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Η ετήσια συνάντηση των οργανώσεων μελών της FEANTSA στο Μπέργκαμο ήταν μια ευκαιρία να γίνουν γνωστές καλές πρακτικές τόσο σε επίπεδο άμεσης αντιμετώπισης προβλημάτων, όσο και σε επίπεδο πιο μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων. Η αναγωγή του λεγόμενου social housing (κοινωνική κατοικία) σε βασική λύση άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος έλλειψης στέγης κερδίζει διαρκώς έδαφος. Είναι σήμερα η βασική πρόταση, καθώς καταγράφονται πανευρωπαϊκά χιλιάδες ανεκμετάλλευτοι χώροι ή ξενοίκιαστα σπίτια, που με φοροελαφρύνσεις και άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση αυτοδιαχείρισης της ζωής των ανθρώπων που για διάφορους λόγους βρέθηκαν στο δρόμο.

Από όλη τη συνάντηση κρατάμε κυρίως:
τη μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων από όλη την Ευρώπη που δείχνει τη διάθεση της κοινωνίας των πολιτών να δώσει λύσει στο θέμα,
• την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των αστέγων και την έξοχη παρουσία του πρώην άστεγου Ιρλανδού Michael Mackey,
• την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της Ιωάννας Περτσινίδου (PRAKSIS) για τις νέες προοπτικές στη συγκέντρωση πόρων με τη συνεργασία ΜΚΟ και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ),
• την ανάδειξη της στενής σύνδεσης των συνθηκών έλλειψης στέγης με τα υπόλοιπα κοινωνικά θέματα όπως η ανεργία, η κατάρρευση των εθνικών συστημάτων υγείας, η μετανάστευση, το ελλιπές εκπαιδευτικό σύστημα,
• την κοινή καταγγελία για τις περιπτώσεις χωρών που αντί να δίνουν λύσεις στα ζητήματα των αστέγων προωθούν την ποινικοποίησή τους,
• την ανάγκη για ειδικά προγράμματα για νέους σε ηλικία αστέγους και γυναικείο πληθυσμό που συνεχώς αυξάνονται.

Κλείνοντας παραθέτουμε τα 5 σημεία πάνω στα οποία, με βάση το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τους Άστεγους, οφείλουμε να εργαστούμε:

1. Δημιουργία Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου έλλειψης στέγης στην Ευρώπη
2. Πρόσβαση στην κατοικία.
3. Έλλειψη πολιτικής θέλησης να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.
4. Έλλειψη πολιτικών πρόληψης.
5. Χρήση των πρακτικών που βασίζονται σε δεδομένα και δείχνουν να είναι αποτελεσματικές.
6. Αντιμετώπιση του ενδιαφέροντος που έχουν ορισμένοι κύκλοι για να συνεχίσουν να υπάρχουν άστεγοι.

Η PRAKSIS θα εντείνει τους ρυθμούς για διεκδίκηση τόσο των δικαιωμάτων των άστεγων όσο και της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης. Παράλληλα είναι μέσα στις αγωνίες μας η άσκηση πίεσης και στα 3 επίπεδα εξουσίας (δήμοι/κοινότητες, ελληνικό κοινοβούλιο, ευρωπαϊκό κολλέγιο και επίτροποι) για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου μέσα από την αλλαγή προτεραιοτήτων πολιτικής. Σε αυτή μας την προσπάθεια ένας πολύτιμος σύμμαχος είναι δίπλα και ονομάζεται FEANTSA.

31
Οκτώβριος
2014

Απάντηση στις δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη

Οι 3 οργανώσεις Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Praksis απευθύναμε σήμερα ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή τηλεοπτικές του δηλώσεις για ζητήματα που αφορούν ανθρώπους που ζουν με HIV. Διαβάστε την επιστολή μας εδώ.

18
Νοέμβριος
2014

Μπορεί να αποτελεί ο HIV αιτία αποκλεισμού από τις σπουδές;

Για να γίνει κάποιος δεκτός για υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Al Azhar της Αιγύπτου χρειάζεται να προσκομμίσει, μεταξύ άλλων, ιατρική βεβαίωση ότι δεν είναι θετικός στον HIV. Είναι σαφές ότι η Αίγυπτος και άλλες χώρες (ευτυχώς λίγες) χρειάζεται να επανεξετάσουν την πολιτική τους απέναντι στις προϋποθέσεις που θεωρούν απαραίτητες για την υποδοχή φοιτητών από το εξωτερικό. Εδώ και καιρό, ως μέλη της παγκόσμιας κοινότητας, εξηγούμε με διάφορους τρόπους ότι ο HIV δεν μεταδίδεται με τον αέρα ή με την κοινή χρήση οικιακών σκευών, υπολογιστών, τετραδίων, τουαλέτας, κλπ.

Όταν όμως οι ανακοινώσεις για αυτές τις υποτροφίες, που ουσιαστικά αποκλείουν τους ανθρώπους που ζουν με HIV, ανεβαίνουν στις επίσημες ιστοσελίδες του ελληνικού κράτους, των Υπουργείων, κλπ, τότε χρειάζεται άμεση παρέμβαση και προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου που με αυτές τις κινήσεις κατά κάποιον τρόπο "νομιμοποιούν" τη διάκριση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Ο HIV στη δημόσια σφαίρα" οι 3 οργανώσεις Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής και PRAKSIS στέλνουμε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, το περιεχόμενο της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

28
Νοέμβριος
2014

Ως Ευρωπαϊκό HIV/AIDS Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών “Κάνουμε έκκληση στους ηγέτες σας»

Ρώμη, 27 Νοεμβρίου 2014

Παρά το γεγονός ότι εδώ και 30 χρόνια της επιδημίας, υπάρχουν ευρείες αποδείξεις ως προς το τι λειτουργεί και τι όχι στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS, είναι εντυπωσιακό ότι η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ζητούμε μια ανανεωμένη πολιτική ηγεσία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που θα βασίζεται σε αποδεδειγμένη πολιτική, όχι απλά σε ιδεολογία.

Την ώρα που η Ε.Ε. συγκαλείται στην Ρώμη στις 27-28 Νοεμβρίου 2014 υπό την αιγίδα της Ιταλικής προεδρίας, για να εξετάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS , στο συνέδριο «Μάχη κατά του HIV/AIDS 10 χρόνια μετά την διακήρυξη του Δουβλίνου: Κανείς δεν μένει πίσω – Τέλος στο AIDS στην Ευρώπη», η Κοινωνία των Πολιτών προτρέπει τις κυβερνήσεις να τηρήσουν την ευθύνη τους να προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημόσια υγεία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κρατούν τα κλειδιά να σταματήσουν την επιδημία, έχουν τους πολιτικούς και οικονομικούς πόρους να εφαρμόσουν τις στρατηγικές κατά του HIV/AIDS. «Οι διακρίσεις τρέφουν την επιδημία. Με τα κατάλληλα μέτρα, οι κυβερνήσεις μπορούν να χτυπήσουν τις διακρίσεις που καθιστούν συγκεκριμένους πληθυσμούς ευάλωτους. Κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω» δήλωσε η Λέλλα Κοσμάρο, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών για το HIV και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του AIDS Action Europe.

Οι κυβερνήσεις και οι χορηγοί θα έπρεπε να αυξήσουν τις επενδύσεις σε καινοτόμες και προσαρμοσμένες προσεγγίσεις σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο, είτε είναι γκέι άνδρες, είτε μετανάστες, ενδοφλέβιοι χρήστες, εργαζόμενες/οι στο σεξ, διεμφυλικά άτομα και άνθρωποι που τελούν υπό κράτηση. Όπου εφαρμόσθηκαν πολιτικές που ήταν βασισμένες σε στοιχεία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην συνολική μείωση των επιβλαβών συνεπειών για τους ενδοφλέβιους χρήστες, η επιδημία ελέγχθηκε. Αντίθετα, πολιτικές εξαναγκασμού και περιορισμένη επένδυση σε πρόληψη και κοινωνικές υπηρεσίες έχουν συντελέσει στην εξάπλωση της επιδημίας. Η πρόληψη για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και τους μετανάστες απαιτεί καινοτόμες προσεγγίσεις για να αντιστραφεί η συνεχής αύξηση της επιδημίας.

Είναι επείγουσα η πρόσβαση στην πρόληψη και στην θεραπεία για όλους ανεξάρτητα από το διοικητικό ή το ασφαλιστικό καθεστώς του καθενός. Οι κυβερνήσεις συμπεριφέρονται ανεύθυνα, αρνούμενες πρόσβαση στους μετανάστες με παράτυπο καθεστώς. Η Ευρώπη παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα όταν απελαύνει σοβαρά αρρώστους σε χώρες χωρίς πρόσβαση για θεραπεία. Είναι επίσης απαράδεκτο άνθρωποι που τελούν υπό κράτηση να έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε πρόληψη και θεραπεία.

Η Ε.Ε. θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες της και να υποστηρίξει τις χώρες στην εξεύρεση τρόπων χρηματοδότησης για να ελέγξει στο εσωτερικό τους, το HIV, τη φυματίωση, την ηπατίτιδα C και άλλες σχετικές λοιμώξεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επεκτείνει την χρηματοδότηση αποτελεσματικών μοντέλων, συμβάλλοντας στην πρόληψη, τη θεραπεία και τη φροντίδα.

Η Κοινωνία των Πολιτών καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διεκδικήσουν πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα και διαγνώσεις για το HIV, τις ιογενείς ηπατίτιδες και τη φυματίωση. Το 2014 εγκρίθηκε για πρώτη φορά θεραπεία για την ηπατίτιδα C , ωστόσο οι κυβερνήσεις δεν έχουν μπορέσει να διασφαλίσουν προσιτές τιμές. Τα συστήματα υγείας, ακόμα και στις πλούσιες χώρες, δεν αντέχουν να πληρώνουν τις τιμές που ζητούν οι εταιρίες. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις επιλέγουν την πρόσβαση στη θεραπεία ή απλά δεν μπορούν να παρέχουν καμία πρόσβαση. «Το γεγονός ότι η παγκόσμια πρόσβαση στην θεραπεία μιας λοιμώδους ασθένειας είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη λόγω των τιμών, είναι πολιτικό σκάνδαλο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημόσια υγεία», είπε ο Ταμάς Μπερέσκυ, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών για το HIV και μέλος του συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Ομάδα Θεραπείας του AIDS.

01
Δεκέμβριος
2014

Η PRAKSIS στο στρογγυλό τραπέζι των ΜΚΟ στο 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS

Κάθε χρόνο η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ) διοργανώνει πανελλήνιο συνέδριο όπου συζητιούνται τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα γύρω από το HIV/AIDS με σαφή προσανατολισμό στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Την τελευταία μέρα του συνεδρίου υπάρχει στρογγυλό τραπέζι για τις ΜΚΟ. Φέτος την PRAKSIS εκπροσώπησε η Μαρία Μουδάτσου κάνοντας έναν ετήσιο απολογισμό στις παρεμβάσεις της οργάνωσης σε ζητήματα πρόληψης, εξέτασης, διασύνδεσης και διεκδίκησης δικαιωμάτων. Η PRAKSIS σε συνεργασία με τη Μ.Λ. του νοσοκομείου Ευαγγελισμός κατάφερε να διατηρήσει τις παρεμβάσεις περίπου στα ίδια περσινά επίπεδα, παρόλο που το ΕΣΠΑ ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους και οι πόροι προς αυτή την κατεύθυνση δεν ήταν οι αναμενόμενοι. Τα προγράμματα δημόσιας υγείας είναι για την οργάνωση πολύ σημαντικά καθώς πάντοτε αποτελούσαν τον κύριο άξονα παρεμβάσεων. HIV, ιογενείς ηπατίτιδες και άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα έχουν προτεραιότητα. Παράλληλα, δεδομένης της αύξησης των θετικών στον HIV διαγνώσεων μεταξύ των χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών από το 2011 και μετά, η προτροπή για δωρεάν και ανώνυμη εξέταση με κινητές μονάδες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις είναι μέρος του ολοκληρωμένου πακέτου παρεμβάσεων για τη μείωση βλάβης. Η PRAKSIS πρωτοστατεί και σε αυτό το θέμα.

02
Δεκέμβριος
2014

Δήλωση της Ε.Ε. για την Παγκόσμια ημέρα του AIDS / 2014

"Υπάρχει ανάγκη να κρατήσουμε την ορμή του αγώνα για το HIV/AIDS", είπε ο Επίτροπος Υγείας, Vytenis Andriukaitis.

Βρυξέλλες, 27 Νοεμβρίου 2014

Vytenis Andriukaitis Vytenis Andriukaitis, Επίτροπος Υγείας και Διατροφικής Ασφάλειας

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Υπουργική Ημερίδα με τίτλο "Αγωνιζόμαστε ενάντια στο HIV/AIDS δέκα χρόνια μετά την Διακήρυξη του Δουβλίνου", που οργανώθηκε από την Ιταλική Προεδρία στη Ρώμη, ο Επίτροπος για την Υγεία και τη διατροφική ασφάλεια, Vytenis Andriukaitis είπε: "Παρά την σημαντική πρόοδο στον αγώνα κατά του HIV/AIDS, συνεχίζει να αποτελεί πηγή οδύνης σε ανθρώπους στην Ευρώπη αλλά και σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) είχαμε 29.000 νέες διαγνώσεις στην Ε.Ε. και στον ΕΟΧ το 2013. Στην Ε.Ε. σχεδόν μισές από τις νέες διαγνώσεις δεν έχουν πρόωρα διαγνωσθεί, το οποίο αντανακλά χαμηλά ποσοστά εξέτασης που συχνά επηρεάζονται από το φόβο και τις διακρίσεις. Η πρώιμη διάγνωση έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς ο άνθρωπος που θα πάρει αντιρετροϊκή αγωγή νωρίς θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία του και επίσης δεν θα είναι πιθανό να μεταδώσει τον HIV σε άλλους. Επομένως σαφώς υποστηρίζω την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV, που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 28 Νοεμβρίου.

Μέσα στα δέκα χρόνια από την αρχική δημοσίευση της διακήρυξης του Δουβλίνου το 2004 υπήρξαν ορισμένες θετικές τάσεις όπως και ορισμένες ανησυχητικές τάσεις. Τα καλά νέα είναι ότι η κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί έχει σχεδόν εκμηδενιστεί στην Ε.Ε. και ότι ο αριθμός των διαγνώσεων μεταξύ των ετεροφυλοφυλικών επαφών σταθερά μειώνεται.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και άσχημα νέα και αφορούν τον αριθμό των νέων διαγνώσεων σε συγκεκριμένες ομάδες σε κίνδυνο όπως οι άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες, όπου έχουμε αύξηση 33% στην Ε.Ε. Πράγματι μέσα σε αυτή την ομάδα ο επιπολασμός, ειδικά σε νεαρούς ενήλικες, έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Συνολικά η Ευρώπη παραμένει μια από τις λίγες περιοχές στον κόσμο όπου η αύξηση σε νέες διαγνώσεις αυξάνεται.

Αυτά τα ανησυχητικά νούμερα απεικονίζουν την ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανή την ορμή τον αγώνα για το HIV/AIDS. Ως Επίτροπος Υγείας δεσμεύομαι να αγωνιστώ ενάντια στο HIV/AIDS και να κάνω ότι είναι στο χέρι μου για να βοηθήσω να αντιμετωπιστεί το AIDS και να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών που υποφέρουν από το AIDS. Ειδικά θα εστιάσω στο να φτάσουμε εκεί που υπάρχει δυσκολία να φτάσουμε, κατεδαφίζοντας κάθε εμπόδιο αναφορικά με την πρόληψη και τη θεραπεία και ενδυναμώνοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.

05
Δεκέμβριος
2014

Η PRAKSIS σε ημερίδα για το HIV/AIDS της Περιφέρειας Αττικής

Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο "Μειώνοντας το χάσμα - διευκολύνοντας την πρόσβαση: εφαρμογή πολιτικών πρόληψης και αντιμετώπισης του HIV/AIDS". Στις εργασίες προσκλήθηκαν και τοποθετήθηκαν κρατικοί φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18ΑΝΩ), η ΕΣΔΥ, τα ΤΕΙ Αθήνας, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός.
Την κοινωνία των πολιτών εκπροσώπησε η PRAKSIS. Η Μαρία Μουδάτσου που μίλησε εκ μέρους της οργάνωσης έκανε μια παρουσίαση των παρεμβάσεων της PRAKSIS αναφορικά με την πρόληψη, την εξέταση, τη διασύνδεση και τη συγκράτηση στις Μονάδες Λοιμώξεων των θετικών περιστατικών για το 2014. Παράλληλα έκανε μια σειρά από προτάσεις στην Περιφέρεια για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να σταθεί αρωγός στο έργο των ΜΚΟ.

Perifereia Attikis pagosmia hmera AIDS

18
Δεκέμβριος
2014

Ερώτηση Ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων

Κατόπιν συζητήσεων που είχαμε στις Βρυξέλλες, με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου της PRAKSIS σε Έλληνες Ευρωβουλευτές, το γραφείο του Ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου σε συνεργασία μαζί μας προχώρησε σε γραπτή επείγουσα ερώτηση προς τον Επίτροπο Μετανάστευσης σχετικά με το νέο τρόπο διαχείρισης του Ευρωπαϊκού ταμείου προσφύγων. Στόχος της ερώτησης είναι η διασφάλιση της καλύτερης και γρηγορότερης διαχείρισης του ταμείου από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένης της μετακίνησης της διαχειριστικής αρχής από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.
Δείτε το περιεχόμενο της ερώτησης εδώ.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play