Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018

To PRAKSIS Access στο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ 2018

To PRAKSIS Access στο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ 2018

To PraksisAccess στο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ 2018

Στις 11-12-13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη το 5ο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ, με κεντρικό σύνθημα "Αυτά που μας ενώνουν". Ανάμεσα στις 23 θεματικές εργασίας υπήρχε και το θέμα "Φάρμακα: οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, οι πολιτικοί και ο κόσμος". Κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα PraksisAccess, τα όσα έχει καταφέρει μέσα σε 2 χρόνια, οι αντιστάσεις που βρήκε καθώς και οι πόρτες που άνοιξε και ο θετικός του αντίκτυπος. Την παρουσίαση εκ μέρους της PRAKSIS έκανε ο Απόστολος Καλογιάννης.

Στην ίδια θεματική ενότητα διοργανώθηκε και η βιντεοπροβολή του ντοκιμαντέρ "Φαρμακευτική έρευνα: Houston έχουμε ένα πρόβλημα", της ισπανικής οργάνωσης Salud por Derecho. Θυμίζουμε ότι τόσο η Salud por Derecho όσο και η PRAKSIS είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το υπεύθυνη έρευνα και ανάπτυξη και τα προσιτά φάρμακα. Μαζί με την PRAKSIS στο πάνελ βρέθηκε ο David Hammerstein από το Commons Network, ενώ την εμπειρία του με το Ισπανικό Ανθρωπιστικό Κόμμα και τη δράση του για τη διαταραχή προσοχής και την έξαρση συνταγογράφησης ψυχοφαρμάκων σε παιδιά στην Ισπανία, μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους/ες ο Arturo Viloria.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play