Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Συνάντηση εργασίας για περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης ασυνόδευτων ανηλίκων

Συνάντηση εργασίας για περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης ασυνόδευτων ανηλίκων

cm

Πριν από μερικές μέρες η PRAKSIS σε συνεργασία με την οργάνωση SAFE PASSAGE διοργάνωσε τραπέζι εργασίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαδικασία των οικογενειακών επανενώσεων των ασυνόδευτων ανηλίκων. Αφορμή στάθηκε η έρευνα με τίτλο "Caught in the middle" που πραγματοποίησαν οι δυο μη κυβερνητικές οργανώσεις εξετάζοντας περιπτώσεις από τους ξενώνες ανοιχτής φιλοξενίας που διατηρούσε η PRAKSIS μέχρι το Δεκέμβριο του 2018, τα αποτελέσματά της και οι συστάσεις που αφορούσαν τους εμπλεκόμενους φορείς σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Η συζήτηση φιλοξενήθηκε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Εκτός από τις οργανώσεις που διοργάνωσαν τη συζήτηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Υπηρεσία Ασύλου (μέσω της Εθνικής Μονάδας Δουβλίνου), τη Διεύθυνση ασυνόδευτων ανηλίκων του Υπουργείου Εργασίας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Ύπατη Αρμοστεία, τη UNICEF ενώ κλήθηκαν αλλά δεν κατάφεραν να παραστούν εκπρόσωποι από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η πρωτοβουλία διαλόγου φάνηκε ενδιαφέρουσα σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν. Να σημειωθεί ότι λίγους μήνες πριν είχε προηγηθεί αντίστοιχη συνάντηση στις Βρυξέλλες με σκοπό να συζητηθούν τα ευρήματα και οι συστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και press briefing σε έλληνες και ελληνίδες δημοσιογράφους στην Αθήνα.

Η σύνοψη της αναφοράς "Caught in the middle" στα ελληνικά, βρίσκεται εδώ.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play