Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5 ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥ/39Α

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Οι κάτωθι ΜΚΟ ακούσαμε με ιδιαίτερη ανακούφιση τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει την κατάργηση της υγειονομικής διάταξης ΓΥ/39Α και αναμένουμε να δούμε την Υπουργική Απόφαση με την οποία αυτή η ανακοίνωση θα επικυρωθεί.

Αναμένουμε άμεσα τις τροποποιήσεις που έχουμε εδώ και ενάμιση χρόνο προτείνει και ξαναθέσαμε υπόψη των αρμόδιων Υπουργών και Αναπληρωτών στο Υπουργείο Υγείας, με κοινό υπόμνημά μας τη Δευτέρα 30/3/2015, δηλώνοντας για μια ακόμα φορά στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας σε περίπτωση που χρειάζεται την όποια διευκρίνιση για τα προτεινόμενα από πλευράς μας.

Οι νομοθετικές αυτές πράξεις θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση μιας σοβαρής νομοθετικής παρέμβασης που αφαιρεί από τη χώρα την ντροπή που την χαρακτηρίζει από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι σήμερα, και απορρέει από το κυνήγι της πολιτείας προς γυναίκες χρήστριες ναρκωτικών ουσιών, τρανς και θυμάτων Trafficking, θετικών στον HIV, ποινικοποιώντας την οροθετικότητα.

ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ - ACTUP - PRAKSIS

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play