Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Η PRAKSIS σε συνάντηση με νέους Δικαστές του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου

Η PRAKSIS σε συνάντηση με νέους Δικαστές του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου

Κατόπιν πρόσκλησης της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η PRAKSIS συναντήθηκε χτες με αποστολή 40 νέων Δικαστών του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας. Η συζήτηση ήταν μέρος του προγράμματος επισκέψεων που έκανε η αποστολή στην Ελλάδα, συναντώντας, εκτός εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, μέλη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, της Ένωσης Δικαστών, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άλλους φορείς, με θέμα το προσφυγικό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι της PRAKSIS, Μαριανέλλα Κλώκα και Αντωνία Μουστάκα, είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν τη δράση της οργάνωσης πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης προσφυγικής υποδοχής, τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως οργάνωση και ως χώρα ως προς τη διαδικασία μετεγκατάστασης αλλά και τις παρούσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με τις υποθέσεις των ασυνόδευτων ανηλίκων, που επιθυμούν οικογενειακή επανένωση στη Γερμανία. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους νέους Γερμανούς Δικαστές το γεγονός ότι υπάρχει clowback σε εγκεκριμένες υποθέσεις οικογενειακής επανένωσης, ενώ σήμερα που μιλάμε φεύγουν για τη Γερμανία παιδιά των οποίων η έγκριση έχει δοθεί ήδη από το Νοέμβριο του 2016.

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play