Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015

Δεν θα αφήσουμε χωρίς νομική θωράκιση τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις

Αυτή ήταν η δήλωση - απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού σε ερώτηση της PRAKSIS για τα νομικά και διοικητικά κενά που παρουσιάζονται κατά την προσπάθεια των Οργανισμών για τα ναρκωτικά αλλά και της κοινωνίας των πολιτών να εφαρμόσουν προγράμματα μείωσης βλάβης. Αντίστοιχο κενό υπάρχει μέχρι και σήμερα ως προς την υλοποίηση του νόμου και τη σύσταση της Διυπουργικής ομάδας υπό τον Πρωθυπουργό για την επικύρωση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Ναρκωτικά, κείμενο έτοιμο και μάλιστα εκτυπωμένο από το γραφείο της Εθνικής Συντονίστριας, που παραμένει σε αδράνεια καθώς δεν έχει τις Υπουργικές "υπογραφές" που θα του δώσουν την υπόσταση που χρειάζεται.

Αυτά συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεκμηρίωσης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) μαζί με το EMCDDA και την Εθνική Συντονίστρια για τα Ναρκωτικά, παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης (2014), την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Να θυμίσουμε ότι η PRAKSIS μαζί με τις υπόλοιπες οργανώσεις που διαμορφώνουν την πλατφόρμα για τα ναρκωτικά, είχε στείλει επιστολή στις 2/4/2015 στον Υπουργό, με σειρά προτάσεων και παρεμβάσεων που θεωρούνται επιτακτικές και φυσικά τα ζητήματα της νομικής και διοικητικής κάλυψης κατείχαν κεντρικό ρόλο σε αυτήν. Δείτε το περιεχόμενο της επιστολής ΕΔΩ.

 IMG 20150605 122831

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play