×

Σημείωση

Google Geocoding API error: The request was denied.

PRAKSIS ACCESS: Συζητάμε για την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 09:00

Ξενοδοχείο Crowne Plaza - Αίθουσα Socrates A, Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα

PRAKSIS ACCESS: Συζητάμε για την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα

 

Η PRAKSIS στο πλαίσιο του προγράμματος PRAKSIS ACCESS διοργανώνει άυριο 7 Οκτωβρίου 2016 ημερίδα για την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα:

PRAKSIS ACCESS: Συζητάμε για την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα
(09:00 – 15:00, Ξενοδοχείο Crowne Plaza - Αίθουσα Socrates A, Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα)

Η συζήτηση για την πρόσβαση στα φάρμακα είναι το θέμα που απασχόλησε όσο λίγα την παγκόσμια και ευρωπαϊκή κοινότητα τον περασμένο χρόνο. Η εκστρατεία PRAKSIS ACCESS έχει ανοίξει αυτή την συζήτηση και στην Ελλάδα.

Οι συστάσεις της ολλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (α’ εξάμηνο 2016) προς την Κομισιόν για μια σε βάθος έρευνα σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων, αλλά και η χθεσινή μερική ανάκληση πατέντας φαρμάκου για την ηπατίτιδα C (Sovaldi) από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας –μια υπόθεση που άνοιξαν οι Γιατροί του Κόσμου- είναι δύο σημαντικά δείγματα δημόσιας πολιτικής για την βελτίωση της πρόσβασης στα φάρμακα. Πρόκειται για δύο από τα θέματα που θα εξετάσουμε με την παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Δημόσια Υγεία και των Γιατρών του Κόσμου.

Στην ημερίδα θα συζητήσουμε ακόμα για:
• την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα, καθώς και για τις αντίστοιχες εκστρατείες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου που υποστηρίζουν την PRAKSIS ACCESS.
• τα αποτελέσματα έρευνας πάνω στη νομολογία σχετικά με τις πατέντες των φαρμάκων και την υποχρεωτική αδειοδότηση στην Ελλάδα (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.) αλλά και για την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τα εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας που εκπονήθηκε από τον καθ. Χ. Οικονόμου (Πάντειο Πανεπιστήμιο).
• τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πρόσβαση στα φάρμακα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με τον Γιάννη Νάτση από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημόσια Υγεία (EPHA).
• τις εμπειρίες δύσκολης πρόσβασης από τη σκοπιά του κοινωνικού ιατρείου (Γιώργος Βήχας-ΜΚΙΕ), του φαρμακείου (Γιάννης Δαγρές-ΠΦΣ) και του νοσοκομείου, μέσα από τα μάτια ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτούς τους χώρους και εκπροσωπούν φορείς που αγωνίζονται για καλύτερη πρόσβαση στα φάρμακα και στις υπηρεσίες υγείας.


Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ακολουθεί ελαφρύ γεύμα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

praksisaccess.org
#PraksisAccess

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play