Τι είναι το AIDS Action Europe;

​Το AIDS Action Europe δημιουργήθηκε το 2004 και από τότε έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες που ασχολούνται με το HIV/AIDS στην περιοχή της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας. Η αποστολή του είναι να ενώσει την κοινωνία των πολιτών ​ ​στην προσπάθεια να δοθεί μια πιο αποτελεσματική απάντηση στην επιδημία του HIV σε αυτή την ευρύτερη περιοχή του πλανήτη. Μέλη του είναι πάνω από 450 ΜΚΟ, από 53 χώρες μαζί και εθνικά δίκτυα, οργανώσεις που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, ακτιβιστές και οργανώσεις βάσης ανθρώπων που ζουν με HIV. Η PRAKSIS είναι μέλος αυτής της ευρείας σύμπραξης οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών από το 2012.

Μέσα από τη διαμόρφωση μιας ατζέντας διεκδικήσεων τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό και τοπικό επίπεδο το AIDS Action Europe στοχεύει στο να επηρεάσει προς το θετικό τις πολιτικές που εφαρμόζονται για το HIV. Προσπαθεί να σιγουρέψει ότι οι φωνές των ΜΚΟ θα ακούγονται από όσους διαμορφώνουν πολιτικές, από τα ευρωπαϊκά ιδρύματα και φορείς καθώς και από όλους τους εμπλεκόμενους σε ζητήματα HIV/AIDS. Μέλη της οργανωτικής επιτροπής του AIDS Action Europe συντονίζουν το ευρωπαϊκό φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών για το HIV/AIDS και είναι μέλη του Think Tank (σημαντική συνάντηση για το HIV/AIDS με εκπροσώπους κάθε χώρας της Ε.Ε που γίνεται δύο φορές το χρόνο στα γραφεία της Ε.Ε.). Τα κανάλια εργασίας που χρησιμοποιεί είναι οι Ευρωπαϊκές Προεδρίες και οι διεθνείς συναντήσεις. Σημειώσεις αυτών των συναντήσεων στα αγγλικά καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το AIDS Action Europe μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πρόσφατα έγινε ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις οργανώσεις - μέλη με στόχο την ανανέωση της οργανωτικής επιτροπής του AIDS Action Europe. Στη νέα σύνθεση και για τα επόμενα τρία χρόνια θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων της PRAKSIS, Μαριανέλλα Κλώκα.

 

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play