Η PRAKSIS εθνικό σημείο αναφοράς στο EuroHRN

To Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Μείωση Βλάβης - EuroHRN δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό από δέκα οργανώσεις που έχουν κοινό ενδιαφέρον να ασκήσουν συνηγορία και να μοιραστούν τη γνώση αναφορικά με τη μείωση βλάβης εντός Ευρώπης. Αποτελείται από 3 υπό περιοχές που καλύπτουν το Νότο, το Βορρά και την Ανατολική Ευρώπη και διοικητικά ανήκει στο Διεθνές Δίκτυο της Μείωσης Βλάβης.

Η Πορτογαλική APDES, οργάνωση με την οποία η PRAKSIS συνεργάζεται ήδη στο πρόγραμμα για τις Νέες Ψυχοδραστικές Ουσίες, είναι υπεύθυνη για την Νότια Ευρώπη που καλύπτει τις εξής χώρες: Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο. Σε κάθε χώρα το Δίκτυο ορίζει ένα σημείο αναφοράς, μια μη κυβερνητική οργάνωση, που μπορεί και θέλει να λειτουργήσει ως σημείο επικοινωνίας και επαφής με το Δίκτυο. Η οργάνωση αυτή αναλαμβάνει να στέλνει συγκεκριμένη πληροφορία για την κατάσταση της χώρας, να μεσολαβεί με την κοινωνία των πολιτών και ανθρώπους που είναι ειδικοί στο χώρο της μείωσης βλάβης και να συνεργάζεται έτσι ώστε να εξελίσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις που αφορούν τη μείωση βλάβης.

Η APDES επέλεξε για σημείο αναφοράς της χώρας μας την PRAKSIS. Αντιλαμβανόμαστε ως οργάνωση την ευθύνη που μας δημιουργεί μια τέτοια επιλογή. Παράλληλα μας γεμίζει χαρά η δυνατότητα μιας τόσο σημαντικής ευκαιρίας συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Μείωση Βλάβης. Το θέμα της μείωσης βλάβης είναι λεπτό και οι παρεμβάσεις δεν είναι πάντα εύκολο να υλοποιούνται είτε για γραφειοκρατικούς, είτε για οικονομικούς είτε για πολιτικούς λόγους. Κάτω από αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι η συνεργασία με το Δίκτυο θα είναι άκρως υποστηρικτική για όλους τους φορείς, τους ειδικούς αλλά και την κοινωνία των πολιτών.

EuroHRN logo

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play