Δίκτυα/Συνεργασίες

13
Μάρτιος
2018

Νομοθετήστε άμεσα υπέρ των παρεμβάσεων μείωσης βλάβης

Νομοθετήστε άμεσα υπέρ των παρεμβάσεων μείωσης βλάβης

Η «Πλατφόρμα ΜΚΟ για τις Ψυχοδραστικές ουσίες», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης της Βλάβης, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα ενδιαφερόμενα μέρη, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Μείωσης της Βλάβης, σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 13.00 στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας.

Ένα χρόνο πριν δημοσιεύθηκε αντίστοιχο Δελτίο Τύπου μας, το οποίο αναδείκνυε την αναγκαιότητα ενίσχυσης και διεύρυνσης των σχετικών παρεμβάσεων, την επιστημονικά τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο και τη σημασία αναθεώρησης του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με στόχο την καλύτερη υποστήριξη δράσεων και των ωφελούμενων από αυτές. Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για θωράκιση των παρεμβάσεων Μείωσης της Βλάβης, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΕΚΤΕΠΝ, τον Ιούνιο του 2015, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος σε κανένα από τα αιτήματά μας.

Δείτε όλο το δελτίο επικοινωνίας εδώ.

19
Αύγουστος
2014

Η PRAKSIS μέλος στο IDPC

Τον Ιούλιο του 2014 η PRAKSIS έγινε επίσημο μέλος του δικτύου της Διεθνούς Σύμπραξης Πολιτικής για τα ναρκωτικά (IDPC). Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα δίκτυα παραγωγής πολιτικής για τα ναρκωτικά παγκοσμίως, με μεγάλες δυνατότητες διασύνδεσης, επικοινωνίας και επεξεργασίας εργαλείων πολιτικής και συνηγορίας.
Περισσότερα για το IDPC θα μπορείτε κατά καιρούς να δείτε μέσα από τα διαδικτυακά κοινωνικά μέσα της PRAKSIS αλλά και από την ιστοσελίδα του www.idpc.net

logo IDPC

21
Αύγουστος
2014

Τι είναι το AIDS Action Europe;

​Το AIDS Action Europe δημιουργήθηκε το 2004 και από τότε έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες που ασχολούνται με το HIV/AIDS στην περιοχή της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας. Η αποστολή του είναι να ενώσει την κοινωνία των πολιτών ​ ​στην προσπάθεια να δοθεί μια πιο αποτελεσματική απάντηση στην επιδημία του HIV σε αυτή την ευρύτερη περιοχή του πλανήτη. Μέλη του είναι πάνω από 450 ΜΚΟ, από 53 χώρες μαζί και εθνικά δίκτυα, οργανώσεις που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, ακτιβιστές και οργανώσεις βάσης ανθρώπων που ζουν με HIV. Η PRAKSIS είναι μέλος αυτής της ευρείας σύμπραξης οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών από το 2012.

Μέσα από τη διαμόρφωση μιας ατζέντας διεκδικήσεων τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό και τοπικό επίπεδο το AIDS Action Europe στοχεύει στο να επηρεάσει προς το θετικό τις πολιτικές που εφαρμόζονται για το HIV. Προσπαθεί να σιγουρέψει ότι οι φωνές των ΜΚΟ θα ακούγονται από όσους διαμορφώνουν πολιτικές, από τα ευρωπαϊκά ιδρύματα και φορείς καθώς και από όλους τους εμπλεκόμενους σε ζητήματα HIV/AIDS. Μέλη της οργανωτικής επιτροπής του AIDS Action Europe συντονίζουν το ευρωπαϊκό φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών για το HIV/AIDS και είναι μέλη του Think Tank (σημαντική συνάντηση για το HIV/AIDS με εκπροσώπους κάθε χώρας της Ε.Ε που γίνεται δύο φορές το χρόνο στα γραφεία της Ε.Ε.). Τα κανάλια εργασίας που χρησιμοποιεί είναι οι Ευρωπαϊκές Προεδρίες και οι διεθνείς συναντήσεις. Σημειώσεις αυτών των συναντήσεων στα αγγλικά καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το AIDS Action Europe μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πρόσφατα έγινε ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις οργανώσεις - μέλη με στόχο την ανανέωση της οργανωτικής επιτροπής του AIDS Action Europe. Στη νέα σύνθεση και για τα επόμενα τρία χρόνια θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων της PRAKSIS, Μαριανέλλα Κλώκα.

 

08
Οκτώβριος
2014

Η PRAKSIS εθνικό σημείο αναφοράς στο EuroHRN

To Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Μείωση Βλάβης - EuroHRN δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό από δέκα οργανώσεις που έχουν κοινό ενδιαφέρον να ασκήσουν συνηγορία και να μοιραστούν τη γνώση αναφορικά με τη μείωση βλάβης εντός Ευρώπης. Αποτελείται από 3 υπό περιοχές που καλύπτουν το Νότο, το Βορρά και την Ανατολική Ευρώπη και διοικητικά ανήκει στο Διεθνές Δίκτυο της Μείωσης Βλάβης.

Η Πορτογαλική APDES, οργάνωση με την οποία η PRAKSIS συνεργάζεται ήδη στο πρόγραμμα για τις Νέες Ψυχοδραστικές Ουσίες, είναι υπεύθυνη για την Νότια Ευρώπη που καλύπτει τις εξής χώρες: Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο. Σε κάθε χώρα το Δίκτυο ορίζει ένα σημείο αναφοράς, μια μη κυβερνητική οργάνωση, που μπορεί και θέλει να λειτουργήσει ως σημείο επικοινωνίας και επαφής με το Δίκτυο. Η οργάνωση αυτή αναλαμβάνει να στέλνει συγκεκριμένη πληροφορία για την κατάσταση της χώρας, να μεσολαβεί με την κοινωνία των πολιτών και ανθρώπους που είναι ειδικοί στο χώρο της μείωσης βλάβης και να συνεργάζεται έτσι ώστε να εξελίσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις που αφορούν τη μείωση βλάβης.

Η APDES επέλεξε για σημείο αναφοράς της χώρας μας την PRAKSIS. Αντιλαμβανόμαστε ως οργάνωση την ευθύνη που μας δημιουργεί μια τέτοια επιλογή. Παράλληλα μας γεμίζει χαρά η δυνατότητα μιας τόσο σημαντικής ευκαιρίας συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Μείωση Βλάβης. Το θέμα της μείωσης βλάβης είναι λεπτό και οι παρεμβάσεις δεν είναι πάντα εύκολο να υλοποιούνται είτε για γραφειοκρατικούς, είτε για οικονομικούς είτε για πολιτικούς λόγους. Κάτω από αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι η συνεργασία με το Δίκτυο θα είναι άκρως υποστηρικτική για όλους τους φορείς, τους ειδικούς αλλά και την κοινωνία των πολιτών.

EuroHRN logo

22
Οκτώβριος
2014

Συνέντευξη τύπου της Καμπάνιας για την Πρόσβαση στο Άσυλο

asilo

Η Καμπάνια για την Πρόσβαση στο Άσυλο στην Ελλάδα διενήργησε αυτοψίες σε 6 κέντρα κράτησης και αστυνομικά κρατητήρια από την αρχή του 2014. Κατά τη διάρκεια των αυτοψιών συνομίλησε τόσο με τις αστυνομικές αρχές όσο και με τους κρατούμενους και τις κρατούμενες, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων και διαπίστωσε σειρά σοβαρών παραβιάσεων των δικαιωμάτων των κρατουμένων, τόσο ως προς την πρόσβαση στο άσυλο όσο και ως προς τις συνθήκες κράτησης.

Το κεντρικό πόρισμα των αυτοψιών είναι ότι στην Ελλάδα η πρόσβαση στο άσυλο παραμένει προβληματική και οι συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων και εξαιρετικά ευάλωτων περιπτώσεων, είναι εξαιρετικά κακές και συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση (όπως άλλωστε έχει επανειλημμένα κρίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), καθίστανται δε ακόμα πιο ανυπόφορες εξαιτίας της απαράδεκτης πρακτικής της πολύμηνης κράτησης, η οποία υπερβαίνει πλέον το νόμιμο επιτρεπτό όριο των δεκαοκτώ (18) μηνών.

Για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κυρίως των συστάσεων προς τις αρχές διοργανώνεται συνέντευξη τύπου, αύριο Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60). Η PRAKSIS, ως οργάνωση-μέλος της πρωτοβουλίας, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε.

28
Νοέμβριος
2014

Ως Ευρωπαϊκό HIV/AIDS Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών “Κάνουμε έκκληση στους ηγέτες σας»

Ρώμη, 27 Νοεμβρίου 2014

Παρά το γεγονός ότι εδώ και 30 χρόνια της επιδημίας, υπάρχουν ευρείες αποδείξεις ως προς το τι λειτουργεί και τι όχι στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS, είναι εντυπωσιακό ότι η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ζητούμε μια ανανεωμένη πολιτική ηγεσία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που θα βασίζεται σε αποδεδειγμένη πολιτική, όχι απλά σε ιδεολογία.

Την ώρα που η Ε.Ε. συγκαλείται στην Ρώμη στις 27-28 Νοεμβρίου 2014 υπό την αιγίδα της Ιταλικής προεδρίας, για να εξετάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS , στο συνέδριο «Μάχη κατά του HIV/AIDS 10 χρόνια μετά την διακήρυξη του Δουβλίνου: Κανείς δεν μένει πίσω – Τέλος στο AIDS στην Ευρώπη», η Κοινωνία των Πολιτών προτρέπει τις κυβερνήσεις να τηρήσουν την ευθύνη τους να προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημόσια υγεία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κρατούν τα κλειδιά να σταματήσουν την επιδημία, έχουν τους πολιτικούς και οικονομικούς πόρους να εφαρμόσουν τις στρατηγικές κατά του HIV/AIDS. «Οι διακρίσεις τρέφουν την επιδημία. Με τα κατάλληλα μέτρα, οι κυβερνήσεις μπορούν να χτυπήσουν τις διακρίσεις που καθιστούν συγκεκριμένους πληθυσμούς ευάλωτους. Κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω» δήλωσε η Λέλλα Κοσμάρο, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών για το HIV και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του AIDS Action Europe.

Οι κυβερνήσεις και οι χορηγοί θα έπρεπε να αυξήσουν τις επενδύσεις σε καινοτόμες και προσαρμοσμένες προσεγγίσεις σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο, είτε είναι γκέι άνδρες, είτε μετανάστες, ενδοφλέβιοι χρήστες, εργαζόμενες/οι στο σεξ, διεμφυλικά άτομα και άνθρωποι που τελούν υπό κράτηση. Όπου εφαρμόσθηκαν πολιτικές που ήταν βασισμένες σε στοιχεία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην συνολική μείωση των επιβλαβών συνεπειών για τους ενδοφλέβιους χρήστες, η επιδημία ελέγχθηκε. Αντίθετα, πολιτικές εξαναγκασμού και περιορισμένη επένδυση σε πρόληψη και κοινωνικές υπηρεσίες έχουν συντελέσει στην εξάπλωση της επιδημίας. Η πρόληψη για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και τους μετανάστες απαιτεί καινοτόμες προσεγγίσεις για να αντιστραφεί η συνεχής αύξηση της επιδημίας.

Είναι επείγουσα η πρόσβαση στην πρόληψη και στην θεραπεία για όλους ανεξάρτητα από το διοικητικό ή το ασφαλιστικό καθεστώς του καθενός. Οι κυβερνήσεις συμπεριφέρονται ανεύθυνα, αρνούμενες πρόσβαση στους μετανάστες με παράτυπο καθεστώς. Η Ευρώπη παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα όταν απελαύνει σοβαρά αρρώστους σε χώρες χωρίς πρόσβαση για θεραπεία. Είναι επίσης απαράδεκτο άνθρωποι που τελούν υπό κράτηση να έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε πρόληψη και θεραπεία.

Η Ε.Ε. θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες της και να υποστηρίξει τις χώρες στην εξεύρεση τρόπων χρηματοδότησης για να ελέγξει στο εσωτερικό τους, το HIV, τη φυματίωση, την ηπατίτιδα C και άλλες σχετικές λοιμώξεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επεκτείνει την χρηματοδότηση αποτελεσματικών μοντέλων, συμβάλλοντας στην πρόληψη, τη θεραπεία και τη φροντίδα.

Η Κοινωνία των Πολιτών καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διεκδικήσουν πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα και διαγνώσεις για το HIV, τις ιογενείς ηπατίτιδες και τη φυματίωση. Το 2014 εγκρίθηκε για πρώτη φορά θεραπεία για την ηπατίτιδα C , ωστόσο οι κυβερνήσεις δεν έχουν μπορέσει να διασφαλίσουν προσιτές τιμές. Τα συστήματα υγείας, ακόμα και στις πλούσιες χώρες, δεν αντέχουν να πληρώνουν τις τιμές που ζητούν οι εταιρίες. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις επιλέγουν την πρόσβαση στη θεραπεία ή απλά δεν μπορούν να παρέχουν καμία πρόσβαση. «Το γεγονός ότι η παγκόσμια πρόσβαση στην θεραπεία μιας λοιμώδους ασθένειας είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη λόγω των τιμών, είναι πολιτικό σκάνδαλο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημόσια υγεία», είπε ο Ταμάς Μπερέσκυ, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών για το HIV και μέλος του συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Ομάδα Θεραπείας του AIDS.

17
Φεβρουάριος
2015

Το συνέδριο της ILGA EUROPE στην Ελλάδα και η συμμετοχή της PRAKSIS

Το ετήσιο συνέδριο της Οργάνωσης ILGA EUROPE θα γίνει αυτή τη χρονιά στην Αθήνα, από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου. Η επιλογή της Ελλάδας δεν είναι τυχαία, αντιθέτως αρκετά σημειολογική. Πέρα από τις προκλήσεις και τις συζητήσεις που το ίδιο το συνέδριο ανοίγει ως εσωτερικές διαδικασίες της Οργάνωσης, η χώρα μας αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση που χτυπά πολλαπλά και τα LGBT άτομα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν παράπλευρες συζητήσεις και δράσεις με στόχο μια ευρεία συμμετοχή των ατόμων από άλλες πόλεις της Ελλάδας, θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν επαφές με την πολιτική ηγεσία και να θιγούν οι θεσμικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των LGBT ατόμων. Η PRAKSIS συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου μαζί με το ΣΥΔ, την Colour Youth, τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, το Athens Pride και το Thessaloniki Pride. Ο συντονισμός της επιτροπής ανήκει στην ΟΛΚΕ. Δείτε το βίντεο από την περσινή συνάντηση στη Ρίγα της Λετονίας

06
Μάρτιος
2015

Ευρωπαϊκό έτος ανάπτυξης 2015

Όπως μας θύμισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημερίδας έναρξης για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού έτους ανάπτυξης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, η Ευρώπη έχει μακρά ιστορία στην ανάδειξη ετήσιων θεματικών. Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη. Όταν κάποιος ακούει ανάπτυξη εύλογα ο νους του πάει σε δράσεις εντός της κάθε χώρας ή της Ευρώπης που έχουν ως στόχο επενδύσεις, θέσεις εργασίας, άνοδο του βιωτικού επιπέδου μας κλπ. Η ανάπτυξη όμως όπως εννοείται εδώ, αφορά τη λεγόμενη αναπτυξιακή υποστήριξη που παρέχει η Ευρώπη προς τρίτες χώρες. Κεντρικό σύνθημα του έτους πανευρωπαϊκά: "Ο κόσμος μας, η αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας".

Οι οργανώσεις μέλη της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη (μεταξύ των οποίων και η PRAKSIS) βρεθήκαμε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών για την εναρκτήρια εκδήλωση που συνδιοργάνωνε το ΥΠΕΞ και η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας (ΥΔΑΣ). Ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΥΔΑΣ, Νίκος Βαμβουνάκης, ξεκίνησε με μια ευχάριστη δήλωση: "Είναι καιρός, είπε, να διαχωρίσουμε τις υπεύθυνες ΜΚΟ που παράγουν έργο και βάφτηκαν από τα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων". Αναμένουμε επομένως άμεσα τις πράξεις του προς αυτή την κατεύθυνση, που δεν μπορεί να έχουν άλλη κατεύθυνση παρά την εκκαθάριση του μητρώου της ΥΔΑΣ και την αμφότερη απόδοση ευθυνών (σε όσους διαχειρίστηκαν με λάθος τρόπο κονδύλια, τόσο από τις ΜΚΟ όσο και από τον κρατικό μηχανισμό που τα χορήγησε και δεν έλεγξε ποτέ την τύχη τους).

Η παρουσία στο εναρκτήριο πάνελ εκπροσώπου της CONCORD (δηλαδή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ΜΚΟ και Δικτύων για την ανακούφιση και την ανάπτυξη), Marius Wanders, σηματοδοτεί πράγματι μια αλλαγή στάσης της Ελληνικής ηγεσίας που ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού έτους για την ανάπτυξη, σε κάθε καίριο χρονικό σημείο θα αντιληφθεί ότι η κοινωνία των πολιτών είναι ένας εκ των σοβαρότερων εταίρων της στις όποιες προσπάθειες αναπτυξιακής ενημέρωσης, εκπαίδευσης και δράσης.

28
Απρίλιος
2015

Όχι από τις οργανώσεις της Ευρώπης, στην υποχρεωτική εξέταση πληθυσμών σε ρίσκο για HIV/AIDS στην Τσεχία

Το ευρωπαϊκό φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών για το HIV/AIDS απευθύνει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας της Τσεχίας με στόχο την επανεξέταση της όποιας σκέψης υπάρχει για υποχρεωτικούς ελέγχους στις ομάδες που βρίσκονται σε υψηλό ρίσκο διαγνώσεων HIV/AIDS. Το μέτρο έχει έρθει στο τραπέζι των συζητήσεων στην Τσεχία λόγω της αύξησης των διαγνώσεων που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια. Η PRAKSIS, ως μέλος του φόρουμ, υποστηρίζει την επιστολή, την οποία μπορείτε να διαβάστε στα ελληνικά εδώ.

30
Σεπτέμβριος
2015

Η Praksis μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Δημόσια Υγεία

Η Praksis είχε την τιμή να γίνει δεκτή ως μέλος από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημόσια Υγεία (EPHA) κατά τη διάρκεια της γενικής της συνέλευσης στις αρχές Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου και η οργάνωσή μας παρουσίασε τους τομείς δράσεις και διεκδίκησης, τις δομές και το δυναμικό της στην Ελλάδα.

epha

Η EPHA είναι ένας πυρήνας με στόχο την αλλαγή και τη βελτίωση του τοπίου της δημόσιας υγείας στην Ευρώπη. Στην EPHA συμμετέχουν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ομάδες ασθενών, επαγγελματίες υγείας με στόχο τη συνεργασία για τη βελτίωση των προγραμμάτων δημόσιας υγείας στην Ευρώπη. Η συνεχής δυνατότητα των συστημάτων δημόσιας υγείας στο να ανταπεξέρχονται των προκλήσεων και να διευκολύνουν την πρόσβαση και την όλο και μεγαλύτερη ωφέλεια των πολιτών από αυτά, είναι το όραμα της EPHA και των συνεργαζόμενων φορέων.

Οι αξίες της EPHA είναι η ισότητα και η αλληλεγγύη, η βιωσιμότητα και η παγκοσμιότητα στην πρόσβαση, ο σεβασμός της διαφορετικότητας στην ορθή διακυβέρνηση.

Πρόσφατη επιτυχία στην οποία ηγήθηκε η EPHA ήταν η επαναφορά του χαρτοφυλακίου της Φαρμακοβιομηχανίας από τον τομέα της Επιχειρηματικότητας (DG Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs) στον τομέα της Υγείας (DG SANCO) εντός του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο αρμόδιος για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας είναι ο Επίτροπος Υγείας, κος Vytenis Andriukaitis αντί της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, κας Elzbieta Bienkowska.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Δημόσια Υγεία μπορείτε να βρείτε στο website της οργάνωσης: www.epha.org

Οι αρχές μας

  • Η δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
  • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
  • Η μαρτυρία και η κατά περίπτωση καταγγελία της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο.

Διαφάνεια

Σεβόμενοι τις αρχές της λογοδοσίας και της διαφάνειας, δημοσιεύουμε την τελευταία διετή αναφορά δράσης μας.

Ετήσια Αναφορά Δράσης

Επικοινωνία

  • Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα (Κεντρικά Γραφεία)
  • Τ 210 520 5200, F 210 520 5201

Κατεβάστε την εφαρμογή PRAKSIS για iPhone & Android

apple storegoogle play